nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 20 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW. 

Aantal exports
Het aantal exports van occasions neemt sterk af, aangezien het aantal geëxporteerde occasions is gehalveerd ten opzichte van vorige week. De ‘lockdowns’ in verschillende Europese landen hebben dus al forse impact. Een verdere daling lijkt onvermijdelijk.

grafiek

grafiek

 

Nieuw verkopen
Er zijn gisteren minder nieuwe auto’s geregistreerd dan vorige week donderdag. Het aantal nieuw geregistreerde auto’s van donderdag 19 maart ligt wel hoger dan het aantal 2 weken geleden.

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal auto’s dat Nederlandse autobedrijven in voorraad hebben genomen, vertoonde donderdag een grotere daling dan voorgaande dagen. ORB staat voor Online Registratie Bedrijfsvoorraad.

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK’s
De positieve trend bij APK’s houdt aan, zeker ten opzichte van een week geleden. Het aantal APK’s ligt weer wat hoger dan vorige week.

grafiek

grafiek

 

 

Meer data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op, bel 088 - 893 7001 of mail info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op