nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 21 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Occasion import langzaam op gang
De import van occasions begint heel voorzichtig weer wat op gang te komen. Tot nu toe zijn er deze maand ongeveer 350 occasions geïmporteerd. De meest geïmporteerde modellen deze maand:

grafiek

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s (registraties van occasions in de bedrijfsvoorraad van autobedrijven) lag gisteren niet zo hoog als de piek van afgelopen vrijdag, maar wel wat hoger dan op voorgaande maandagen. De structurele daling lijkt voorbij.

knip

foto

Aantal Export
Sinds vorige week woensdag is het aantal geëxporteerde occasions stabiel, op een hoger niveau dan in de weken ervoor. 

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s (verplicht periodiek onderzoek) lag gisteren duidelijk boven aantallen van eerdere maandagen. Sinds Pasen worden er weer veel APK’s gedaan.

knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op