nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 24 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW. 

Aantal uitgevoerde APK's: hoe zit het per regio?
Het aantal APK’s scoorde wederom een plusje, ten opzichte van vorige week maandag. Wanneer het aantal APK’s in de maand maart per provincie wordt bekeken, valt op dat in alle provincies het aantal uitgevoerde APK’s in de eerste weken van maart hoger lag dan in dezelfde periode van 2019. En, nog opvallender, de stijging was het grootst in Limburg en Noord-Brabant. Mogelijk omdat hier meer mensen al langer thuis verblijven, en daardoor de tijd gebruiken om naar de garage te gaan.

grafiek

grafiek

 

Nieuw verkopen
Er zijn gisteren duidelijk minder nieuwe auto’s geregistreerd dan de week ervoor. Het aantal is wel vergelijkbaar met de eerste 2 maandagen van deze maand.
 

grafiek

grafiek

 

Aantal voertuigen in voorraad genomen
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) ging gisteren behoorlijk onderuit. De daling t.o.v. vorige week maandag was veel sterker dan eerdere dagen.

grafiek

grafiek

 

Aantal Exports
De export van occasions blijft opnieuw dalen. Het aantal auto’s bedroeg nog maar 32% van het aantal van 2 weken geleden.

knip

grafiek

 

Meer data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op, bel 088 - 893 7001 of mail info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op