nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 25 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Nieuw verkopen
De nieuw verkopen laten opnieuw een stijging zien en er lijkt nog weinig impact te zijn. 

grafiek

grafiek

 

Aantal voertuigen in voorraad genomen
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) daalde gisteren opnieuw flink. De verkopen van occasions aan consumenten daalden overigens minder sterk.

grafiek

grafiek

Aantal Export
Export van occasions blijft zeer sterk dalen. Ook ten opzichte van het al sterk verlaagde niveau van vorige week.

grafiek

 

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s steeg voor het eerst sinds dagen niet meer sterk, maar kwam vrijwel op hetzelfde niveau uit als een week geleden.

grafiek

grafiek

 

Meer data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Pers
Bent u van de media? Bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op