nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 27 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.

In voorraadname occasions
Het aantal Online Registraties Bedrijfsvoorraad (ORB), dus het aantal voertuigen dat autobedrijven aan hun voorraad toevoegen, lag gisteren fors lager dan vorige week, bijna 23 procent. Wel blijft deze week het aantal registraties hangen op 8.500 tot 9.000 per dag.

De daling van occasionverkopen door autobedrijven was het kleinst in Noord-Brabant, gevolgd door Limburg. In Brabant lagen verkopen in maart maar 1,4% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De verkopen tussen consumenten onderling zijn in Brabant is wel met 10% gedaald. 

Voor autobedrijven in Zuid-Holland, Flevoland en Friesland was de daling het sterkst met in alle drie de provincies ongeveer 11%.

grafiek

grafiek

 

Aantal Export
De opleving in het aantal exports die woensdag te zien was, bleek van korte duur. Gisteren is export gedaald naar het laagste niveau in lange tijd.

grafiek

knip

 

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s ligt de laatste 2 dagen iets onder het niveau van vorige week. Volume is echter nog steeds hoger dan aan begin van deze maand.
 grafiek

grafiek

 

Nieuw verkopen
De nieuw verkopen blijven voorlopig normaal. De impact zal voorlopig nog beperkt zichtbaar zijn. Dit komt doordat nieuwe voertuigen vaak al besteld zijn.

knip

knip

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op.  Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Pers
Bent u van de media? Bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op