nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 31 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.

Import occasions
Dat RDW keuringen voor import occasions weer hervat heeft, is nog vooralsnog niet terug te zien in registraties. Er werden gisteren slechts 46 occasions van een Nederlands kenteken voorzien. Vorige week maandag waren er 93 imports.

Nieuw verkopen
Voor een maandag zijn er gisteren erg veel nieuwe auto’s geregistreerd. De Peugeot 108 stond bovenaan.

grafiek

grafiek

In voorraadname occasions
Er zijn gisteren ruim 1.000 ORB’s minder gedaan dan vorige week maandag. Een forse daling met ruim 11 procent. Dit betekent dat de autobedrijven flink wat minder occasions in voorraad hebben genomen.

grafiek

grafiek


Aantal Export
De daling van export wordt minder sterk, maar deze lag vorige week al op een zeer laag niveau. Deze maandag daalde het aantal export met nog eens een kleine 16 procent ten opzichte van een week eerder.

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s daalde gisteren het sterkst sinds het uitbreken van de coronacrisis. Ten opzichte van een week eerder werden er maandag ruim 8 procent minder APK’s uitgevoerd.
 

grafiek

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Pers
Bent u van de media? Bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op