nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 8 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.

Aantal exports: kleine plus
Er zijn gisteren weer wat meer auto’s geëxporteerd ten opzichte van vorige dinsdagen. Mogelijk vinden exporteurs de markten die toegankelijk zijn voor export.

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s (invoorraadname van occasions bij autobedrijven) lag opnieuw lager dan vorige week. In de eerste 7 dagen van april verkochten autobedrijven 16.681 personenauto’s aan consumenten; 8,9% minder dan in de laatste week van maart.

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s is gisteren gestegen, en kwam zowel boven het niveau van vorige week als van vorig jaar uit. Onderhoud aan voertuigen blijft dus goed gaan.

knip

grafiek

Nieuw verkopen
Het aantal registraties van nieuwe auto’s lag gisteren veel lager dan vorige week dinsdag, maar die laatste dag van de maand was dan ook een dag waarop er uitzonderlijk veel auto’s zijn geregistreerd.
De aantallen van gisteren lagen wel hoger dan afgelopen maandag.

knip

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op