nieuwsbericht

Marktinzicht VWE tijdens coronacrisis (28 april): Flink meer import!

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Import neemt flink toe
Verder is eind vorige week ook de import van occasions weer wat op gang gekomen. Nadat er in hele voorgaande week slechts 100 occasions waren geïmporteerd, waren dat er afgelopen donderdag 160 en vrijdag zelfs 223. 

Veel occasions in voorraad
Afgelopen vrijdag werd het hoge aantal van de vrijdag ervoor niet gehaald, maar werden er wel voor de tweede keer deze maand meer dan 10.000 auto’s in voorraad gezet.

knip

grafiek

Nieuw verkopen pieken op vrijdag
Elke vrijdag is er een piek te zien in het aantal registraties van nieuwe auto’s. Afgelopen vrijdag lag die piek hoger van de week ervoor.

DS

grafiek

Verleden week stijging in aantal exports!
Vrijdag lagen de exports wat onder het aantal van de week ervoor. Maar in de hele vorige week zijn er in totaal bijna 3.500 auto’s geëxporteerd en dat zijn er duidelijk meer dan in de voorgaande weken toen aantallen telkens onder de 3.000 per week lagen.

knip

export


Aantal uitgevoerde APK’s in de plus verleden week 
Bij het aantal APK’s lag het aantal afgelopen vrijdag onder het niveau van de vrijdag ervoor. Over de gehele vorige week was er wel een duidelijke plus te zien ten opzichte van de twee voorgaande weken.
 knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op