vwe

Marktstatistieken september 2014 – februari 2015

Met toegang tot vele databronnen, kennen we de trends en ontwikkelingen in de markt. We zeggen dan ook niet voor niets: ‘VWE weet wat er speelt in de voertuigbranche’. Het inzicht in de trends en ontwikkelingen in de markt delen we graag met u, zodat ook u weet hoe de markt zich beweegt. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de afgelopen maanden en laten we zien hoe de occasionverkopen, de voorraden en de export-, import- en APK-markt zich hebben ontwikkeld.

Occasionverkopen
De occasionmarkt is het jaar goed gestart. Zowel in januari als in februari lagen B2C-verkopen boven het niveau van 2014. In totaal zijn er in januari en februari 2015 4,1% meer occasions verkocht dan in dezelfde maanden in 2014.

grafiek


Bron: VWE Trendweb

Voorraden
De bedrijfsvoorraden occasions zijn het afgelopen halfjaar elke maand gegroeid. In februari namen voorraden zelfs met 4,5% toe, vergeleken met januari. Deze trend was ook in februari 2014 te zien. Het gemiddelde niveau van de voorraden in de laatste 6 maanden lag 7% hoger dan het niveau van een jaar eerder.

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Export
De laatste 2 maanden is er een ligt stijgende lijn te zien in het aantal geëxporteerde voertuigen: in zowel januari als februari werden meer voertuigen geëxporteerd dan in de voorgaande maand. Het aantal exporten blijft echter elke maand behoorlijk (meer dan 10%) achter bij het niveau van het vorige jaar.

grafiek

Bron:VWE Trendweb

Import occasions
De markt voor de import van occasions blijft sterk groeien. Vooral in januari zijn er weer zeer veel gebruikte auto's naar ons land gehaald. In de eerste maanden van 2015 ligt de occasionimport ongeveer 25% boven het niveau van het voorgaande jaar.
grafiek

Bron:VWE Trendweb

APK
Het aantal APK’s vertoont weer het gebruikelijke seizoenspatroon, met een groot aantal uitgevoerde keuringen in januari. Wel zijn er in januari 3% minder APK's uitgevoerd dan een jaar eerder. Februari daarentegen laat een plus zien van ruim 2% ten opzichte van dezelfde maand in 2014.

grafiek

Bron: VWE Trendweb

N.B. alle cijfers hebben alleen betrekking op personenauto's.

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op