header

Module Onderhoud uitgebreid met APK Prestatiemeter

Om het aantal APK’s dat u doet te laten groeien, is het belangrijk om te weten hoe u presteert op het gebied van APK. Maar ook om te weten wat er om u heen gebeurt: hoeveel APK’s worden er eigenlijk gedaan in uw postcodegebied? Welk aandeel is van u? En hoeveel keuringen worden er bij dealers en bij universelen gedaan? Waardevolle informatie, die nu voor iedereen met de Module Onderhoud beschikbaar is!

Met de Module Onderhoud kunnen autobedrijven alles rondom APK regelen: van APK-afmelden tot het opvragen van APK adviezen en veelvoorkomende reparatiepunten. Sinds 1 april is de module nog verder uitgebreid, met de APK Prestatiemeter. Een maandelijks rapport waarmee u inzicht krijgt in de eigen prestaties op het gebied van APK én in het lokale werkgebied.

Spiegel
De APK Prestatiemeter is een spiegel, waarmee u ziet hoe u als bedrijf presteert en kunt vergelijken met uw eigen werkgebied. Zo laat één van de tabellen in het rapport zien hoeveel APK’s er in de omliggende postcodegebieden worden gedaan en welk aandeel door u wordt gedaan. Hierdoor ziet u ook precies hoeveel potentie er nog per gebied is:

grafiek

Met deze informatie kunt u de meest interessante postcodegebieden kiezen en een strategie per postcodegebied bepalen. Hierdoor kunt u gerichte marketingacties starten, in plaats van schieten met hagel. Een stuk efficiënter!

Werkplaatsbezetting
Met de grafiek ‘verwacht aantal apk’s in eigen gebied’ ziet u hoeveel APK’s u de komende maanden kunt verwachten, gebaseerd op uw marktaandeel en het totaal aantal APK’s in uw werkgebied. Hierdoor kunt u alvast inspelen op rustigere periodes met een gerichte marketingactie, of uw werkplaatsbezetting aanpassen als er een drukke maand aan komt.

Inzicht in uw bedrijf en uw werkgebied
APK Prestatiemeter laat zien hoe u presteert, maar vergelijkt dit ook met uw lokale werkgebied. Zo geeft APK Prestatiemeter inzicht in:
 

… uw eigen bedrijf :

  • Aantal keuringen in de afgelopen maanden, verdeeld in bedrijfsauto’s en personenauto’s
  • Vergelijking van het aantal keuringen met voorgaand jaar
  • Het aantal keuringen per keurmeester, verdeeld in goed- en afkeuringen
  • Gemiddelde aantal keuringen per keurmeester, per dag
     

… en uw lokale werkgebied:

  • Marktaandeel in de afgelopen maanden, vergeleken met voorgaand jaar
  • Verdeling van APK-keuringen door universelen en dealers in de regio
  • Marktaandeel en totaal aantal APK’s per postcodegebied
  • Het verwachte aantal APK’s voor de komende 12 maanden


Meer weten?
Wilt u meer weten over de Module Onderhoud of de APK Prestatiemeter? Kijk dan op www.vwe.nl/apk of neem contact met ons op via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op