nieuwsbericht

Nederlandse Renaults erg gewild in het buitenland

De uitbraak van de coronacrisis heeft flinke impact op de automotive branche. De afgelopen periode zijn er positieve ontwikkelingen en vanuit de data zien we dat de markt zich herstelt. Met de data van VWE Automotive geven we wekelijks via onder meer Data Science-modellen inzicht in hoe de occasionmarkt voor zich op de belangrijkste fronten ontwikkelt. Want welke impact hebben nieuwe maatregelen op de in- en verkoop en onderhoud van auto’s?

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Inkoop occasions door autobedrijven
Na de vakantieperiode is de markt weer aan het stijgen. Er zijn vorige week bijna 53.000 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat is nog steeds een verhoudingsgewijs lager aantal, maar wel 7,1%  meer dan de week ervoor. De verwachting is dat dit aantal de komende weken verder toeneemt. Dat komt doordat voor steeds meer mensen de vakantie voorbij is, maar ook doordat autobedrijven meer auto’s inkopen om aan de grote vraag naar occasions te kunnen voldoen. 

Inline Frame URL

Verkopen occasions
Het aantal tenaamstellingen nam ook weer toe, met 3,8% naar 24.210 auto’s. Dat zijn er bijna 2% meer dan in dezelfde week in 2019. Met 6.694 tenaamstellingen was afgelopen vrijdag de beste dag van de maand augustus.
 

Inline Frame URL

Renault en Volkswagen veel geëxporteerd 
Afgelopen week wisselde het beeld bij export sterk van dag tot dag. Met als resultaat dat er in totaal een plus van 1,5% te zien is. De export wordt beperkt doordat ook Nederlandse autobedrijven veel auto’s inkopen, als gevolg van het feit dat de binnenlandse occasionmarkt het zo goed doet. 

Modellen die op dit moment veel meer worden geëxporteerd dan in het begin van dit jaar zijn: 
 

1          RenaultMégane           Estate

2          Renault                        Scénic

3           Volkswagen                Polo

4           Citroën                        C3

5           Volkswagen                Touran

6            FordFocus                  Wagon

7            VolkswagenPassat     Variant

8            VolkswagenGolf          Variant

9            Renault                        Grand Scénic

10          Mercedes-Benz           C-klasse


Van de Tesla Model X zijn er in juli 18 exemplaren geëxporteerd, bijna vier keer zoveel als gemiddeld in de eerste maanden van dit jaar.

Inline Frame URL

Periodiek onderhoud stijgt sterk
Het aantal APK’s (Algemene Periodieke Keuring) is sterk gestegen afgelopen week. Er werden 129.394 APK’s uitgevoerd; 16,7% meer dan de week ervoor. Van half juni tot half augustus zijn aantallen alsmaar gedaald. Daardoor ligt het totaal nu nog steeds ver onder het niveau van voor de zomer, maar de opwaartse richting is ingezet en zal naar verwachting komende paar weken doorzetten.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op