nieuwsbericht

Nieuw en binnenkort leverbaar: herkomst importauto’s, tellerstanden en extra technische voertuigkenmerken

VWE is voortdurend op zoek naar nieuwe data om toe te voegen aan het brede aanbod aan voertuiginformatie. Zo stelt VWE dit najaar een groot aantal nieuwe RDW-gegevens beschikbaar, zoals herkomst van importvoertuigen en tellerstanden. Deze gegevens worden onderdeel van diverse dataproducten en kunnen worden toegevoegd aan uw bestaande leveringen. We vertellen u graag over de mogelijkheden!

Herkomst importvoertuigen
Een interessant nieuw gegeven is het land van herkomst van geïmporteerde voertuigen. Dit biedt u meer informatie en zekerheid over importoccasions. Informatie die u ook weer aan uw klanten kunt tonen en die – met de steeds toenemende aantallen geïmporteerde occasions – steeds belangrijker wordt!

Bestemming exportvoertuigen
Ook de informatie over de bestemming van geëxporteerde voertuigen worden uitgebreid. Nu is die informatie voor ongeveer de helft van alle geëxporteerde voertuigen beschikbaar; straks kan de complete markt in kaart worden gebracht.

Tellerstand
Informatie over de geregistreerde tellerstanden van voertuigen komt beschikbaar voor statistische rapportages. Het gaat hierbij om de tellerstanden afkomstig van RDW-transacties, zoals die zijn geregistreerd bij bijvoorbeeld iedere eigenaarswisseling en APK-keuring. Met deze informatie kan een verdieping worden gegeven aan inzichten in occasion- en exportmarkten. Vanwege privacy zijn er beperkingen op het gebruik van deze informatie op individueel voertuigniveau.

Technische kenmerken
Er komt een groot aantal nieuwe technische gegevens van voertuigen beschikbaar. Enkele voorbeelden zijn:

  • Gegevens van elektrische voertuigen, zoals continu vermogen, of het een hybride of volledig elektrisch voertuig is en of het voertuig oplaadbaar is
  • Emissiegegevens van een groot aantal brandstoffen
  • De typecodering van een voertuig, zoals die door de fabrikant wordt gehanteerd
  • Terugroepacties door de fabrikant


Meer weten?
VWE beschikt over nog veel meer gegevens van ieder voertuig, waarmee u uw processen kunt optimaliseren. Bespreek de mogelijkheden met uw Business Consultant of neem contact met ons op via 088 – 893 7001 of info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op