nieuwsbericht

NIEUW: Nationaal Occasion Onderzoek 2016

Omzet import occasions overtreft export
 

Autohandelaren hebben vorig jaar voor het eerst meer geld verdiend met de import van occasions dan met de export. In 2012 was de omzet uit import nog maar de helft van die uit export.

Het aantal geïmporteerde occasions ligt met 140.000 nog wel veel lager dan de 242.000 uitgevoerde auto's. Dat de omzet toch hoger is komt doordat de auto's die het land verlaten meestal ouder, en dus minder waard zijn. De totale Nederlandse handel in occasions was vorig jaar goed voor een omzet van 16,3 miljard euro. Dat is een stijging van 8,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het allergrootste deel van de occasionomzet komt nog altijd uit de binnenlandse verkopen van bedrijven aan consumenten.

Kennis delen
Het Nationaal Occasion Onderzoek 2016 geeft inzicht in de ontwikkelingen in de nationale en internationale occasionmarkt én in het verschil tussen de betrokken verkoopkanalen. Inzicht dat wij graag met u delen! U kunt het onderzoek dan ook gratis downloaden via www.vwe.nl/noo of in onderstaand filmpje de 4 belangrijkste conclusies bekijken.

Inline Frame URL

 

 

Meer weten?
Wilt u meer informatie over het Nationaal Occasion Onderzoek 2016? Of zoekt u informatie die u niet in het onderzoek terugvindt? Neem dan contact met ons op, via info@vwe.nl of 088 - 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op