header

Nieuw: schadeformulier bij Groene kaart

Sinds 7 juni wordt er bij iedere Groene Kaart automatisch een schadeformulier gegenereerd. Hiermee kan de nieuwe eigenaar eventuele schade eenvoudig bij de verzekeraar indienen én kunnen ingediende claims beter worden gecontroleerd en sneller verwerkt. Via Mijn VWE wordt automatisch een schadeformulier gegenereerd in de meest relevante taal, afhankelijk van het land op het legitimatiebewijs.

Extra pagina(‘s) bij iedere Groene Kaart
Bij een koper met buitenlands legitimatiebewijs wordt er 1 extra pagina aan de Groene Kaart toegevoegd, bij een Nederlands legitimatiebewijs worden er 2 extra pagina’s toegevoegd:

Bij schade moet de verzekerde het schadeformulier invullen, foto’s van de schade maken en dit opsturen naar bwp@centraalbeheer.nl. Dit staat ook op de Groene Kaart uitgelegd.

De schadeformulieren in verschillende talen kunt u ook terugvinden op www.vwe.nl/downloads

Waar moet u op letten?

  • Het schadeformulier wordt gezamenlijk met de Groene Kaart als één PDF-bestand gegenereerd. Let er bij het printen op dat u alleen de eerste pagina op het groene papier print. Enkele tips:
    • Zet op het afdrukscherm de optie ‘op beide zijden van papier afdrukken’ uit:

grafiek

    • Leg het papier als volgt in de printer: bovenop een (blanco) groene kaart, daaronder een wit vel (of twee witte vellen, bij Nederlands legitimatiebewijs)
       
  • Geef het schadeformulier altijd mee aan uw koper, zodat deze eventuele schade op de juiste manier kan melden bij de verzekeraar.


Meer weten?
Wilt u meer weten over deze wijziging? Neem dan contact met ons op viainfo@vwe.nlof 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op