nieuwsbericht

Nieuwe webservices: BPM bij binnenlandse verkoop en raadplegen CRWAM

Sinds kort hebben we weer twee nieuwe webservices beschikbaar, waarmee u nog meer relevante informatie kunt opvragen. Het gaat om een calculator voor BPM bij binnenlandse verkoop, waarmee u direct alle benodigde cijfers voor uw administratie heeft. En een bericht waarmee verzekeraars kunnen opvragen of en waar een voertuig WA-verzekerd is.

BPM bij binnenlandse verkoop
Wanneer u als handelaar een auto verkoopt aan een Nederlandse klant, dient u de rest-BPM op de factuur te vermelden en de BTW in uw BTW-administratie op te nemen. Daarvoor moet u weten wat de exacte rest-BPM op de transactiedatum is. Dit bedrag kan afwijken van de rest-BPM bij export, onder meer doordat er rekening wordt gehouden met BTW.

VWE heeft een nieuwe webservice waarmee u voor direct de rest-BPM, het BTW-bedrag, de verkoopprijs exclusief BTW en BPM en andere relevante informatie krijgt. Daarmee heeft u alle juiste cijfers voor facturatie, bespaart u tijd en voorkomt u mogelijke fouten. Deze webservice kunt u inbouwen in uw eigen systemen, zodat de gegevens direct in uw eigen proces beschikbaar zijn.

CRWAM register raadplegen
Bij de afhandeling van schadeclaims is het van groot belang om te weten of een betrokken voertuig WA-verzekerd is en bij welke verzekeraar. Met deze informatie kan de schade bij de juiste verzekeraar worden verhaald. VWE biedt verzekeraars nu via een webservice toegang tot het CRWAM-register, waarin zij deze gegevens kunnen raadplegen. U kunt deze webservice inbouwen in uw eigen systemen, zodat u de gegevens geautomatiseerd kunt opvragen en direct beschikbaar heeft.

Het CRWAM-register is alleen toegankelijk voor verzekeringsmaatschappijen en gevolmachtigde agenten die beschikken over het vereiste beveiligingscertificaat van RDW.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze nieuwe webservices? Neem dan contact met ons op via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op