nieuwsbericht

Nu te koop: 350.000 occasions

De uitbraak van de coronacrisis heeft flinke impact op de automotive branche. De afgelopen periode zijn er positieve ontwikkelingen en vanuit de data zien we dat de markt zich herstelt. Met de data van VWE Automotive geven we wekelijks via onder meer Data Science-modellen inzicht in hoe de occasionmarkt voor zich op de belangrijkste fronten ontwikkelt. Want welke impact hebben nieuwe maatregelen op de in- en verkoop en onderhoud van auto’s?

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Blik vooruit: meer voorraad
Vorige week zijn er 56.200 occasions in de voorraden van autobedrijven gezet. Dat zijn er 1.400 meer dan een week eerder, een stijging van 2,5%. In totaal staan er nu ruim 350.000 personenauto’s in voorraad. Dat zijn er 2,2% minder dan een jaar geleden. Bij bedrijfsauto’s zijn voorraden sterker afgenomen, namelijk met 10,4% naar een totaal van 41.300. Vooral het aantal jonge occasions nam behoorlijk af. Dit komt vooral doordat er de afgelopen maanden verhoudingsgewijs veel occasions zijn verkocht.

Inline Frame URL

Iets minder auto's verkocht
Opvallend is dat er vorige week minder auto’s zijn tenaamgesteld dan de week ervoor. Met een totaal van 25.200 verkochte occasions was er een afname van 1,9% te zien. De stijgingen door het ten einde komen van de vakantieperiode lijkt daarmee achter de rug.

Inline Frame URL

Export blijft mooi op peil
Ook de export van occasions nam vorige week licht af. In totaal werden er 7.433 auto’s geëxporteerd; 0,7% minder dan een week eerder. Vooral maandag was een matige dag, maar dinsdag lagen de aantallen alweer een stuk boven de aantallen van een week eerder. De vraag naar occasions vanuit exportmarkten is weer goed op peil, maar het beschikbare aanbod in Nederland beperkt.

Inline Frame URL


APK-markt loopt iets voor op 2019
Er zijn vorige week 141.974 APK’s uitgevoerd. Dat is slechts een zeer lichte stijging (+0,2%) ten opzichte van de week ervoor. Dat lijkt weinig, maar in voorgaande jaren was dit ook een vrij rustige periode. In vergelijking tot vorig jaar lag het aantal APK’s vorige week 2,7% hoger.
 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op