nieuwsbericht

Occasionexport-record sinds start ‘intelligente lockdown'

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we wekelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Voorraad autobedrijven goed aangevuld 
Vorige week zijn er 58.411 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er nagenoeg evenveel als de week ervoor, toen het hoogste niveau sinds het uitbreken van de coronacrisis werd bereikt. De markt is nu dus niet verder gegroeid, maar presteert goed en zit slechts enkele procenten onder het niveau van begin maart. 

 

 

Volkswagen Polo benzine goed verkocht! 
Het aantal tenaamgestelde voertuigen is licht gedaald. Vorige week zijn er 28.516 auto’s tenaamgesteld, 2,8% minder dan de week ervoor. De meest verkochte occasion is een VW Polo met benzinemotor, gevolgd door de VW Golf met benzinemotor en Opel Corsa benzine. Personenauto’s met dieselmotor komen niet voor in de top 20, wel de VW Caddy bedrijfswagen op diesel. 

 

 

Exportrecord sinds 10 maart 
De export van occasions is vorige week opnieuw gestegen. Er werden meer dan 8.000 auto’s geëxporteerd, het hoogste aantal occasions sinds het uitbreken van de coronacrisis. Afgelopen woensdag zijn een mooie 1.710 auto’s naar het buitenland gegaan; een aantal dat sinds 10 maart niet meer op één dag gehaald is.  

Een reden waarom er nu veel geëxporteerd wordt, is dat voorraden in Nederland afgelopen tijd behoorlijk zijn opgelopen. Leasemaatschappijen zaten met veel auto’s die terugkwamen uit lease, maar niet naar buitenland konden. Nu dat wel weer mogelijk is en in meer landen de vraag aantrekt, worden deze nu alsnog aan buitenlandse handelaren verkocht.

 

 

De APK cijfers blijven prima presteren 
Het aantal uitgevoerde APK’s (Algemene Periodieke Keuring) is vorige week met 5,9% gedaald, naar ruim 170.000. Daarmee worden er nog steeds veel APK’s gedaan, ongeveer 3% meer dan in de weken voor de coronacrisis. 

 

 

 

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op