nieuwsbericht

Occasionmarkt lijkt stabieler: Export bijna op niveau

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we wekelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Stabielere cijfers occasions 
Zowel het aantal nieuw in voorraad genomen voertuigen door autobedrijven als het aantal tenaamgestelde voertuigen is verleden week iets gedaald. De aantallen blijven wel op een respectabel niveau en in de buurt van de aantallen begin maart, voor de coronacrisis. Tot en met afgelopen vrijdag werden er in juni een kleine 224.000 voertuigen in voorraad genomen door autobedrijven. 

Inline Frame URL

 

Inline Frame URL

Export blijft groeien! 
De afgelopen weken blijft de export van occasions groeien en ook verleden week nam het aantal geëxporteerde voertuigen weer toe, tot 8.118 voertuigen in totaal. En hiermee is het wekelijks totaal weer nagenoeg terug op het niveau van begin maart. Het laagste aantal geëxporteerde voertuigen in een week tijdens de coronacrisis werd begin april genoteerd, met slechts een kleine 2.800 exports.

Inline Frame URL

APK-markt daalt voor tweede week 
Het aantal uitgevoerde APK’s door autobedrijven met een werkplaats lag verleden week toch flink onder het aantal APK's een week eerder, met zelfs bijna 11.000 registraties minder. De afgelopen twee weken daalde het aantal APK's van ruim 180.000 naar een kleine 160.000. De kans bestaat dat een combinatie van het mooie weer en vrije dagen ervoor heeft gezorgd dat er afspraken voor het verplichte onderhoud zijn verzet. 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op