nieuwsbericht

Occasionmarkt weet positieve cijfers in week 9 vast te houden

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Ook afgelopen week werd er op vrijwel alle fronten groei genoteerd ten opzicht van een jaar geleden. En wat viel er verder op bij de bedrijfsvoorraden van autobedrijven? De grootste toename zit namelijk niet bij de ‘usual suspects’.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Bijna 5% meer auto’s in voorraad gezet
Er zijn vorige week 59.124 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat is een stijging van 4,7% ten opzichte van de week ervoor. En is de derde achtereenvolgende week dat er meer auto’s in voorraad worden gezet, waardoor aantallen weer op een normaal niveau zijn gekomen. 

Compacte SUV’s in trek bij autobedrijven
Auto’s waarvan het aantal ORB’s het meest toenam zijn de Opel Grandland X, Peugeot Partner en Citroën C3 Aircross. Er werden duidelijk minder VW Golfs, Peugeot 308 sw’s, Hyundai Kona’s en Mitsubishi Outlanders in voorraad genomen.

Inline Frame URL

Tenaamstellingen iets gedaald, wel hoger dan vorig jaar
Het aantal tenaamstellingen is vorige week juist gedaald met 2,0%, naar een totaal van 25.477 auto’s. Dat is opvallend omdat afgelopen week de showrooms juist weer beperkt open gingen en er ook meer auto’s in voorraad werden genomen. Maar het aantal tenaamstellingen ligt desondanks op een goed niveau; namelijk 1,8% hoger dan vorig jaar. Dat aantallen deze week lager uitkomen, zegt vermoedelijk vooral dat vorige week een uitermate succesvolle week was. 

Inline Frame URL

Export voor het eerst hoger dan in dezelfde week in 2020
De export van occasions steeg vorige week verder, naar 8.393 auto’s. Dat is een groei van 3,1%; minder weliswaar dan voorgaande weken maar wel de derde achtervolgende week dat export stijgt. Bovendien lag de export voor het eerst in lange tijd hoger dan in dezelfde week vorig jaar. Toen er nog geen enkele vorm van lockdown in ons land was.

Inline Frame URL

Aantal APK’s op niveau ondanks daling 
Het aantal APK’s kwam vorige week uit op 169.155 APK’s. Dat zijn er 4,4% minder dan de week ervoor. Desondanks helemaal geen slecht resultaat, nog altijd 2,5% hoger dan vorig jaar.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 – 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op