vwe

Online vakblad Remarketing Nieuws gelanceerd, met marktcijfers van VWE

Op maandag 23 maart is het nieuwe vakblad Remarketing Nieuws gelanceerd. Een bijzonder vakblad, want niet alleen is het gespecialiseerd in remarketing en gebruikte auto’s, maar bovendien verschijnt het uitsluitend online.

Met 1.031.960 B2C-transacties en 721.057 B2B-transacties in 2014 is de handel in gebruikte auto’s (oftewel: remarketing) aanzienlijk groter dan de verkoop van nieuwe auto’s. “Met name sinds de opkomst van internet is de remarketingsector volwassen geworden”, zegt hoofdredacteur Freek van Leeuwen. “Dan is het ook logisch dat die bedrijfstak zijn eigen vakblad krijgt. Omdat juist in remarketing veel gebruik wordt gemaakt van online informatiesystemen, verschijnt ook Remarketing Nieuws uitsluitend online.”

VWE levert marktstatistieken
Remarketingnieuws.nl biedt dagelijks nieuws, cijfers en analyses van de markt. Als enige biedt de website bijvoorbeeld wekelijks geactualiseerde cijfers over de B2C-verkopen, op basis van cijfers van VWE. “Een teller op de site houdt bij hoeveel gebruikte personenauto’s er B2C zijn verkocht in deze maand en dit jaar”, zegt Van Leeuwen.

Voor de rubriek ‘cijfers en data’ levert VWE cijfers omtrent de totale bedrijfsvoorraden en het cumulatieve aantal B2C-verkopen van de betreffende maand en het jaar. Daarnaast levert VWE een bijdrage aan de  rubriek ‘occasion van de week’, in de vorm van marktinformatie over de betreffende occasion.


Ervaring
Initiatiefnemers Freek van Leeuwen, Anton Rietveld en Gijs Bosman hebben alle drie veel ervaring in vakbladen en in de autobranche. Van Leeuwen werkte jarenlang voor verschillende vakbladen, het laatst als hoofdredacteur van Bovagkrant. Anton Rietveld heeft in verschillende commerciële functies gewerkt voor zowel dagbladen als vakbladen in de autobranche. Gijs Bosman heeft diverse functies vervuld bij auto-importeurs en bij Bovag. “In het verleden hebben we ons alle drie in verschillende functies met de remarketingsector bezig gehouden”, zegt Van Leeuwen. “Dat willen we nu uitnutten. We hebben met zijn drieën een flinke kennis van de sector en een goed netwerk. We kunnen dus met recht zeggen dat we thuis zijn in gebruikte auto’s.”

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op