header

Productverbeteringen januari 2015

maandag 2 februari 2015


VWE en DAT zijn doorlopend bezig om verbeteringen aan te brengen in haar gezamenlijke producten. In januari zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. We sommen de verbeteringen nog even op.

Chevrolet VIN informatie beschikbaar

VWE heeft het merkenportfolio van SilverDAT VIN informatie uitgebreid met Chevrolet personenauto's. In december 2014 werd Volvo personenauto’s al toegevoegd. Hierdoor is de dekking van merken waarvan VWE de fabrieksspecificaties beschikbaar heeft aanzienlijk vergroot.
 

Fabrikanten stellen VIN informatie ter beschikking vanaf een bepaald bouwjaar. Het startjaar verschilt per fabrikant. Aan de hand van kenteken of chassisnummer zijn nu de af-fabriek specificaties van alle onderstaande merken beschikbaar via SilverDAT VIN informatie.

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamic view beschikbaar voor meer calculatiemodellen

Een veel gehoorde wens van de gebruikers was het gemakkelijker selecteren van de juiste bouwgroepen in de grafische onderdeelselectie. In december 2014 is hier een nieuwe selectiemogelijkheid voor opgeleverd die in de database update van januari 2015 voor bijna alle beschikbare calculatiemodellen beschikbaar is gemaakt

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door bijvoorbeeld de voorkant van een auto in de dynamic view te selecteren worden enkel de bouwgroepen getoond die hier direct aan zijn gekoppeld:

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgebreid dossieroverzicht

Bij het integreren van DAT in het VWE dienstenplatform hebben we ooit besloten om een basisversie te implementeren van een dossieroverzicht. Dit dossieroverzicht kent een aantal basisfunctionaliteiten, zoals sorteren en filteren van de lijst calculatiedossiers. In de praktijk hebben we gemerkt dat deze basisfunctionaliteit niet voor alle klantgroepen afdoende is. Daarom hebben we een extra dossieroverzicht ontwikkeld die verder gaat dan het basisoverzicht.

Het uitgebreide dossieroverzicht is te openen vanuit het bestaande dossieroverzicht:

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

Het uitgebreide dossieroverzicht beschikt over een aantal verbeteringen in vergelijking met de basisversie:

  • Meer kolommen beschikbaar
  • Indien dossier status Gecalculeerd heeft, direct het calculatieresultaat openen
  • Geavanceerde zoekmogelijkheid van dossier, bijvoorbeeld zoeken op dossiernaam of VIN
  • Mogelijkheid om 1 of meerdere dossiers te exporteren inclusief PDFversie dossier, bijlages, foto's en XML versie van dossier

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbeterde notificatie en nieuwsvoorziening

Om onze klanten beter te kunnen ondersteunen met productnieuws, onderhoudsaankondigingen of storingsmeldingen hebben we een nieuwe functionaliteit beschikbaar gemaakt in de menu-balk van SilverDAT calculate:

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

Als er meldingen klaar staan die relevant zijn voor gebruikers, worden deze getoond in een extra pop-up. Regelmatig zullen we op deze manier nieuwe mogelijkheden toelichten of bestaande functionaliteiten uitleggen.

Bezoek ons op Autoprofessioneel & Schadeherstel vakbeurs

Wilt u meer weten over deze nieuwe of bestaande mogelijkheden van SilverDAT calculate? Van 3 tot en met 5 februari 2015 zijn wij aanwezig op de beurs in Gorinchem. Bezoek ons op stand 171 en deel uw ervaringen met ons!

model chart

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op