Profiteer van lagere kosten: BPM-tariefwijzigingen voor export van voertuigen vanaf 1 juli

Profiteer van lagere kosten: BPM-tariefwijzigingen voor export van voertuigen vanaf 1 juli

We willen je graag informeren over enkele belangrijke wijzigingen die van kracht zullen worden per 1 juli 2023. Deze veranderingen kunnen gunstig voor jou zijn en mogelijk resulteren in een hogere teruggave van geld bij het exporteren van voertuigen. 

Wat gaat er veranderen per 1 juli? 
Per 1 juli 2023 treden er nieuwe regelgevingen in werking met betrekking tot de BPM. Deze wijzigingen hebben als doel duurzame mobiliteit te stimuleren en de CO2-uitstoot te verminderen. Het belangrijkste aspect van deze veranderingen is dat het BPM-tarief afhankelijk wordt van de CO2-uitstoot van het voertuig. Voertuigen met een hogere CO2-uitstoot zullen vanaf 1 juli 2023 daardoor een hoger BPM-bedrag hebben. 
 
Wat betekent dit voor mij? 
Ben je van plan om een voertuig te exporteren, dan kun je hier baat bij hebben. Wij adviseren je daarom om, indien mogelijk, nog even te wachten met het exporteren van voertuigen tot na 1 juli 2023. Vanaf deze datum profiteer je van een gunstiger BPM-tarief. Dit betekent een hogere teruggave bij export en lagere kosten voor jouw exportactiviteiten. 
 
Wil je weten hoeveel je kunt besparen, dan raden we je aan om gebruik te maken van onze BPM-calculator voor export. Je kunt deze vinden op onze website: BPM calculator export | VWE

Schema BPM

Bron: Bovag
 
Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen. 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op