header

RDW stelt wijzigingen rond digitale machtigingen uit

woensdag 7 januari 2015

Tags: RDWIn-en-verkoop

 

Vanwege technische redenen stelt de RDW de op 7 januari geplande wijzigingen rond het gebruik van digitale machtigingen uit. Het gaat om een wijziging voor erkenninghouders met de RDW-bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf (TV) en een wijziging voor leasemaatschappijen.

Erkenninghouders TV zouden de mogelijkheid krijgen om een digitale machtiging te gebruiken in plaats van een wilsverklaring voor tenaamstellingen op naam van een natuurlijk persoon vanuit hun TV-applicatie. Leasemaatschappijen zouden een digitale machtiging kunnen gebruiken om de tenaamstelling te regelen bij een kentekenloket. Met de digitale machtiging kan een RDW-erkend bedrijf (soms is dat de leasemaatschappij zelf) dan namens de nieuwe contractant naar een kentekenloket gaan voor een tenaamstelling.

De RDW werkt momenteel aan een oplossing en hoopt de wijzigingen op korte termijn alsnog te kunnen doorvoeren. Zodra een nieuwe datum bekend is, informeert de RDW u hierover. Tot die tijd kunt u op de huidige manier voertuigen tenaamstellen en overschrijven.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op