nieuwsbericht

Record aantal invoorraadnames sinds januari

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we wekelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Hoogste aantal in voorraad genomen voertuigen sinds januari.  
Het aantal nieuw in voorraad genomen voertuigen door autobedrijven is op het hoogste niveau sinds januari. Vorige week zijn er maar liefst 62.531 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat is 9.5% meer dan de week er voor, en het hoogste aantal sinds januari. Naast het consumenten vertrouwen groeit ook het vertrouwen van het autobedrijf in betere tijden. 

Inline Frame URL

Ten naam gestelde occasions stabiel op record volume 
In de maand juni is er een recordaantal occasions verkocht. Consumenten kopen vooral veel van autobedrijven. Redenen voor deze sterke groei zou een voorkeur eigen vervoer boven openbaar vervoer kunnen zijn, en dat de komende periode meer mensen met de auto op vakantie gaan en daarvoor een geschiktere of betere auto kopen. Merken die meer verkocht worden zijn vooral Hyundai, Skoda en Toyota. 

Inline Frame URL

Export gestabiliseerd op voor corona niveau  
De afgelopen week is de export van occasions afgevlakt tot 8.095 voertuigen in totaal. Er zijn afgelopen twee weken elke dag meer occasions geëxporteerd dan vorig jaar. Polen is de belangrijkste exportbestemming, zeker voor lichte bedrijfsauto’s. De export naar België loopt ook goed; afgelopen weken zijn er net wat meer personenauto’s naar België dan naar Polen gegaan. 

Inline Frame URL

APK-markt daalt voor derde week  
Het aantal uitgevoerde APK’s daalt nu al 3 weken achter elkaar. Telkens zijn er 10.000 APK’s minder uitgevoerd dan de week er voor. Dit is in lijn met de ontwikkeling vorig jaar, en lijkt vooral een seizoen effect te zijn. Meer mensen kopen een auto voor de zomervakantie of laten deze voor de vakanties keuren. 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op