Reizen naar of door Duitsland? Vergeet de Duitse Milieusticker niet

Reizen naar of door Duitsland? Vergeet de Duitse Milieusticker niet

Ben je van plan om deze zomer met de auto naar Duitsland te reizen? Dan is het belangrijk dat je bekend bent met de Duitse milieusticker, ook wel bekend als de 'Umweltplakette' of groene milieusticker.

Welke auto's hebben een milieusticker nodig in Duitsland?

In Duitsland hebben de meeste voertuigen een milieusticker nodig om in milieuzones (Umweltzonen) te mogen rijden. Dit geldt voor zowel diesel- als benzineauto's, evenals voor buitenlandse voertuigen.

Is een milieusticker verplicht in Duitsland?

Ja, dit is verplicht in Duitsland als je in een milieuzone wilt rijden. Deze zones zijn in het leven geroepen om de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren. Zonder een geldige sticker riskeer je een boete.

Waar koop ik een milieusticker voor het reizen naar of door Duitsland?

Een milieusticker, voor het reizen naar of door Duitsland, goedkoop kopen is eenvoudig. Op onze productpagina kun je deze eenvoudig aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat de sticker na het afronden van je bestelling gekoppeld is aan het kenteken van het voertuig. Dus het overdragen aan een ander voertuig is hierbij niet mogelijk.

Bestel hier een milieusticker

Heeft een benzine auto een milieusticker nodig?

Ja, ook benzineauto's hebben een milieusticker nodig om in Duitse milieuzones te mogen rijden. De kleur van de sticker (groen, geel of rood) hangt af van hoe milieuvriendelijk jouw auto is.

Wat gebeurt er als je geen groene milieusticker hebt in Duitsland?

Het rijden in een Duitse milieuzone zonder een geldige milieusticker kan leiden tot een boete en zul je alsnog de Umweltzone moeten verlaten. Het is daarom van groot belang dat je nagaat of je voor jouw reis naar Duitsland een milieusticker nodig hebt en tijdig wordt aanschaft.

Hoe weet ik of ik een milieusticker nodig heb?

Om te bepalen of je een milieusticker (Umweltplakette) nodig hebt in Duitsland, identificeer je de stad of het gebied waar je naartoe wilt reizen en controleer je of er een Umweltzone is. Je kunt deze  deze link raadplegen om te controleren welke milieusticker vereist is.

Welke milieuzone heeft mijn auto?

De milieuzone van je auto hangt af van de emissieklasse van uw voertuig. Dit wordt aangegeven door de kleur van de milieusticker. Groen betekent dat jouw auto aan de hoogste emissienormen voldoet, geel betekent dat jouw auto aan gemiddelde normen voldoet, en rood betekent dat jouw auto alleen aan de laagste normen voldoet.

Wat kost een milieusticker?

Voor maar liefst 12,50 kun je het bij ons op de website bestellen. Dit is goedkoper dan het aanschaffen van een milieusticker in Duitsland of aan de grens. Via deze link kan je eenvoudig je bestelling plaatsen. Vraag je de milieusticker op werkdagen vóór 17:00 uur aan, dan wordt ie de zelfde dag nog verzonden. Heb je nog oude stickers op je voorruit? Dan kun je deze verwijderen met de vignetkrabber van VWE. Bestel hier de vignetkrabber voor maar 2,50.

We hopen dat deze informatie uw vragen over de Duitse milieusticker heeft beantwoord. Heb je nog meer vragen, dan kun je altijd terecht op onze productpagina. Veilige reis!

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op