VWE Automotive

Sturen op onderbuik-gevoel of op cijfers?

Vaak worden autobedrijven gestuurd vanuit een onderbuik-gevoel en jarenlange ervaring. Maar is dat nog voldoende? Worden op die manier de beste keuzes gemaakt? Informatie en statistieken over de markt kunnen u helpen in het maken van de juiste keuzes voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld doordat u weet welke modellen veel worden verkocht in uw regio. Of doordat u inzicht krijgt in uw marktaandeel per postcodegebied. Prestatiemeter van VWE geeft u deze informatie.

 

VWE Prestatiemeter biedt inzicht in de markt en eigen prestaties, waarop het autobedrijf direct concrete acties kan ondernemen. “Met het inzicht dat het autobedrijf via de rapporten krijgt, ziet hij welke kansen er nog in de markt liggen. Daar kan hij op inspelen, met bijvoorbeeld marketingacties, het maken van afspraken met klanten en een aangepaste werkplaatsplanning. Daarnaast krijgt het autobedrijf een beeld van de verwachtingen voor de komende maanden, waardoor er tijdig bijgestuurd kan worden”, aldus Productmanager Marc van der Elst.

 

APK- en occasionmarkt
VWE Prestatiemeter kent twee varianten: APK Prestatiemeter en Occasion Prestatiemeter. Voor beide geldt dat u maandelijks een overzichtelijk rapport van 2 pagina’s per e-mail ontvangt. Dit rapport bevat informatie over de eigen prestaties (ten opzichte van de lokale markt en ten opzichte van eerdere periodes), over de verwachte keuringen in de komende 12 maanden en over de stadagen van de bedrijfsvoorraad en verkopen. Deze informatie is toegespitst op de eigen lokale markt, doordat u zelf kunt bepalen met welke postcodegebieden u uw prestaties wil vergelijken.

 

De voordelen op een rij
- inzicht in de eigen prestaties en de lokale markt
- ontdek waar kansen liggen en speel hier tijdig op in
- inzicht in de verwachte APK’s voor de komende maanden
- inzicht in het aantal stadagen van de bedrijfsvoorraad

 

Meer weten?
Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? Lees meer of meld u direct aan via vwe.nl/apkprestatiemeter en vwe.nl/occasionprestatiemeter. Of neem contact op met het Klant Contact Center via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op