header

Topsporters ook op de weg populair

Nieuwverkopen supersportauto’s 29% gestegen


We hopen natuurlijk dat onze Hollandse topsporters tijdens de Olympische Spelen in Rio veel medailles in de wacht gaan slepen. Wellicht een mooie voorbode voor succesvolle Spelen zijn de uitstekende prestaties van het supersportsegment in Nederland. Verkopen van nieuwe auto’s uit het supersportsegment groeiden dit jaar met maar liefst 29%. Vooral de Porsche 911 is in trek.

In de eerste helft van 2016 zijn er 432 nieuwe sportauto’s verkocht. Dat zijn er 96 meer dan in de eerste helft van 2015 (+29%). En dat was al 22% meer dan de verkopen in de eerste helft van 2014. Er is een duidelijke trend dat de verkopen van deze exclusieve auto’s weer sterk aantrekken. Tijdens de crisis enkele jaren geleden zijn de verkopen in dit segment fors gedaald. Nu komen verkopen voor het eerst weer boven het niveau van 2007 uit. Afgelopen half jaar zijn er al meer sportauto’s verkocht dan gedurende de crisisjaren van 2009 tot 2011 in een heel jaar. Het economisch herstel lijkt een belangrijke reden voor de groeiende verkopen in het supersportsegment.

Nieuw registraties 1e halfjaar:

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Porsche dominant
In de sportautomarkt is de Porsche 911 dominant. Zeven van de tien nieuw in ons land verkochte sportauto’s zijn Porsche 911’s. Verkopen van dit model groeiden dit jaar zeer sterk (+60%).

Op de tweede plaats staat een opvallende auto: de elektrische BMW i8. Dit jaar liggen de verkopen daarvan wel een stuk lager dan vorig jaar. Vorig jaar was dit innovatieve model net uit en was er veel belangstelling voor. Dit jaar komt de Ferrari 488 sterk binnen op de derde plek. Met 21 exemplaren in de eerste helft van het jaar liggen verkopen een stuk hoger dan die van de voorganger, de Ferrari 458. Ook is het daarmee de meest verkochte Ferrari geworden. Vorig jaar was dat nog de Ferrari California. De top 10 sluit af met de indrukwekkende Lamborghini Aventador en McLaren 675LT.

Door gedaalde verkopen zijn dit jaar uit de top 10 verdwenen: de Donkervoort D8 GTO, Lamborghini Huracán, Aston Martin Vanquish, Porsche 918 Spyder en Jaguar XK. Van deze twee laatsten is dit jaar geen enkel nieuw exemplaar in ons land meer geregistreerd.

Top 10 meest verkochte supersportauto’s:

grafiek

Bron: VWE Trendweb


Snelste 911
Welke type wordt er nu het meest verkocht van de Porsche 911? Van de drie verkrijgbare carrosserievarianten van de 911 is de coupé met 160 exemplaren dit jaar het populairst in ons land. De verkopen van zowel de coupé als de cabriolet stegen in 2016 met ruim 80%. Verkopen van de minst verkochte variant, de targa, daalden dit jaar (-12%). Op uitvoeringsniveau valt op dat de duurste en snelste uitvoeringen (Turbo S en GT3 RS) dit jaar veel gekocht zijn.


Top 3 meest verkochte uitvoeringen Porsche 911:

grafiek

Bron: VWE Trendweb

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op