header

Valentijnsrode auto weer geliefder

Vooral nieuwe rode Mazda’s zijn populair

 

Rood is de kleur van de liefde. Maar ook zeker van steeds meer auto’s. Rood is bezig met een heuse opmars. VWE onderzocht welke auto’s er het vaakst in het rood werden gekocht. Maar ook met welke rode auto u uw Valentijn blij maakt.

Er rijden in Nederland bijna 600.000 rode personenauto’s rond. Dat is 7,1% van het totale Nederlandse wagenpark. Rood komt wel veel minder vaak voor dan grijs en zwart. Rood is echter sinds enige tijd aan een comeback bezig. In 2014 was nog maar 4,9% van alle nieuw verkochte personenauto’s rood. In 2016 is dat gestegen naar 6,2%. Daarmee bereikte de kleur rood het hoogste aandeel van de afgelopen 10 jaar. Rood wordt vaker gekozen door particulieren dan door zakelijke rijders. En vrouwen kiezen duidelijk vaker voor rood dan mannen. Bijna één op de tien vrouwen die in 2016 een nieuwe auto kocht koos voor rood. Onder mannen was dat 8,5%.

Nieuwe rode Mazda populair
Maar voor welke rode auto kiest u als u uw Valentijn wilt verrassen? Als het om nieuwe auto’s gaat, is rood opvallend populair voor Mazda’s. Het model dat mannen veruit het vaakst in het rood bestellen is de Mazda MX-5 roadster. Vrouwen bestellen de Mazda CX-3 het vaakst in het rood, gevolgd door de Mazda 2.

De nieuwe personenauto’s die vrouwen het vaakst in het rood kopen:

grafiek

De nieuwe personenauto’s die mannen het vaakst in het rood kopen:
 

grafiek

Allerlei rode occasions
Van alle rode occasions in Nederland, is de Opel Corsa duidelijk de meest voorkomende rode auto. Maar bij diverse andere modellen is het percentage van het aantal rode occasions hoger. De klassieke Eend of een open sportwagen is bijvoorbeeld vaak rood. Kijkend naar de cijfers van 2016 is het model dat het vaakst in het rood werd verkocht niet de meest voor de hand liggende: onder mannen is dat de oude Honda Concerto en onder vrouwen de Daihatsu Trevis. Van deze modellen is bijna de helft van de verkochte occasions rood. In de overzichten hieronder zien we veel oude auto’s en een enkele zeer recente. Dit laat zien dat rood in het verleden populair was en, na een tijd minder in trek te zijn geweest, nu weer in opkomst is.

Rode occasions die vrouwen het vaakst kopen:

grafiek

Rode occasions die mannen het vaakst kopen:grafiek

 

Bron: VWE Trendweb

5.000 rode auto’s per dag gespot
Ook zien we in het zoekgedrag naar auto’s dat rode auto’s populair zijn. In 2016 zijn er 1.911.039 rode auto’s gespot. Dit zijn dagelijks meer dan 5.000 rode auto’s waar de meest uitgebreide auto informatie van wordt opgevraagd via de Finnik Kenteken App.

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op