nieuwsbericht

Vernieuwde exportdiensten in Mijn VWE

Mijn VWE wordt continu vernieuwd. Sinds 2 weken zijn de exportdiensten vernieuwd, wat verschillende voordelen met zich mee brengt. Zo worden alle exportdocumenten nu opgeslagen in het voertuigdossier, waardoor u de documenten altijd makkelijk terug kunt vinden. Nieuw is ook de ingebouwde BTW-nummer-controle, waarmee u tijdens de exporttransactie het BTW-nummer van de kopende partij kun controleren.

De volgende exportdiensten zijn vernieuwd:

  • Douanedocument (EAD)
  • Exporteren (OREH en EDD)
  • Groene kaart
  • Verklaring typegoedkeuring (VTG)
  • BPM teruggaafverzoek

 


Nieuw: AGS Uitvoer
De vernieuwde dienst 'Douanedocument EAD' is aangesloten op het nieuwe systeem van Sagitta, namelijk: AGS Uitvoer. Hierdoor voldoen we aan de laatste eisen vanuit de Douane. Grootste voordeel voor u is dat een eventuele steekproef direct in het scherm te zien is en dat er geen tussentijdse communicatie met de Douane meer nodig is.

Vernieuwde exportdiensten: de grootste voordelen

  1. Ingebouwde BTW-nummer controle

Tijdens het verwerken van een exporttransactie, kunt u vanaf nu direct het BTW-nummer van de kopende partij controleren. Bij een geldig BTW-nummer, wordt een geldigheidverklaring gegenereerd. Dit document wordt automatisch opgeslagen bij het klantdossier.
 

  1. Klantdossiers van buitenlandse kopers inzichtelijk

Alle gegevens van de buitenlandse kopers worden opgeslagen binnen Mijn VWE, waardoor u maar één keer de klantgegevens hoeft in te voeren. Bij iedere klant kunt u ook de uitkomst van de BTW-nummer controle terugvinden.
 

  1. Exportdocumenten aan het voertuigdossier toegevoegd

Alle exportdocumenten die u via Mijn VWE aanvraagt, worden automatisch toegevoegd aan het voertuigdossier. Denk hierbij aan de Groene kaart en VTG.

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op