nieuwsbericht

Vernieuwde exportdiensten in Mijn VWE

Mijn VWE wordt continu vernieuwd. Sinds 2 weken zijn de exportdiensten vernieuwd, wat verschillende voordelen met zich mee brengt. Zo worden alle exportdocumenten nu opgeslagen in het voertuigdossier, waardoor u de documenten altijd makkelijk terug kunt vinden. Nieuw is ook de ingebouwde BTW-nummer-controle, waarmee u tijdens de exporttransactie het BTW-nummer van de kopende partij kun controleren.

De volgende exportdiensten zijn vernieuwd:

  • Douanedocument (EAD)
  • Exporteren (OREH en EDD)
  • Groene kaart
  • Verklaring typegoedkeuring (VTG)
  • BPM teruggaafverzoek

 


Nieuw: AGS Uitvoer
De vernieuwde dienst 'Douanedocument EAD' is aangesloten op het nieuwe systeem van Sagitta, namelijk: AGS Uitvoer. Hierdoor voldoen we aan de laatste eisen vanuit de Douane. Grootste voordeel voor u is dat een eventuele steekproef direct in het scherm te zien is en dat er geen tussentijdse communicatie met de Douane meer nodig is.

Vernieuwde exportdiensten: de grootste voordelen

  1. Ingebouwde BTW-nummer controle

Tijdens het verwerken van een exporttransactie, kunt u vanaf nu direct het BTW-nummer van de kopende partij controleren. Bij een geldig BTW-nummer, wordt een geldigheidverklaring gegenereerd. Dit document wordt automatisch opgeslagen bij het klantdossier.
 

  1. Klantdossiers van buitenlandse kopers inzichtelijk

Alle gegevens van de buitenlandse kopers worden opgeslagen binnen Mijn VWE, waardoor u maar één keer de klantgegevens hoeft in te voeren. Bij iedere klant kunt u ook de uitkomst van de BTW-nummer controle terugvinden.
 

  1. Exportdocumenten aan het voertuigdossier toegevoegd

Alle exportdocumenten die u via Mijn VWE aanvraagt, worden automatisch toegevoegd aan het voertuigdossier. Denk hierbij aan de Groene kaart en VTG.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op