VWE Automotive

Voorkom boetes en risico's: bied uw internationale klant groene kaart

Sinds de invoering van de kentekencard, worden voertuigen op eigen kenteken uitgevoerd en niet langer op een uniek exportkenteken. Hierdoor weet u als verkoper niet altijd of uw klant het voertuig over de weg naar het land van bestemming gaat vervoeren. En als u niet weet of uw klant gaat rijden, kunt u hem ook niet wijzen op de verzekeringsplicht. Dit brengt verschillende risico’s met zich mee!

Wat als mijn klant niet verzekerd is?
Als uw klant onverzekerd met het exportvoertuig rijdt, zijn er risico’s voor hem, maar ook voor u als verkoper! Uw klant riskeert een forse boete voor onverzekerd rijden (tot zo’n €500,- en wegslepen voertuig) en u loopt het narisico. Narisico is van toepassing als uw klant niet verzekerd is en schade maakt. Bij schade moet er namelijk door een verzekeraar betaald worden. Wanneer het voertuig niet verzekerd is, wordt er aanspraak gedaan op de laatst lopende verzekering: uw bedrijfsvoorraadverzekering. In dat geval zal uw verzekeraar moeten uitkeren, waardoor u het risico loopt dat uw premie stijgt.

Wat te doen bij export?
Om te voorkomen dat u het narisico loopt, is het belangrijk om uw internationale klant te laten verzekeren wanneer deze gaat rijden met het exportvoertuig. Dit kan met de groene kaart; een 15 daagse verzekering met WA-dekking, bedoeld voor exportvoertuigen. U kunt de groene kaart gemakkelijk via het dienstenplatform van VWE afsluiten. Nadat u het voertuig via het dienstenplatform heeft geëxporteerd, sluit u de verzekering zelfs via één druk op de knop af! Nieuw is dat u de groene kaarten nu in aantallen van 100 kunt bestellen, zodat u voor langere tijd voorzien bent.

De voordelen op een rij

  • Direct afsluiten
  • Voorkomen van narisico
  • Uw klant optimaal van dienst zijn
  • Mogelijkheid om ook witte platen te verkopen
  • In grote aantallen bestellen


Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en het direct afsluiten van groene kaarten? Kijk dan hier of neem contact op met het Klant Contact Center, via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op