header

VWE breidt dataservices uit met WLTP en EV-data

VWE beschikt over een ruime hoeveelheid data over de in Nederland op kenteken geregistreerde voertuigen. Bijna wekelijks vullen wij onze dataservices aan met nieuwe kenmerken per voertuig. Voor u mogelijk interessante nieuwe datavelden haken in op WLTP en elektrische voertuigen. 

Het aanbod van webservices via het veelgebruikte Interdata-platform van VWE is nu uitgebreid met drie nieuwe datasets, namelijk:

•    Basisgegevens van elektrische voertuigen volgens WLTP
Basisinformatie over EV’s en plug-in hybrides, zoals verbruik en actieradius.

•    Uitgebreide informatie over elektrische voertuigen
Informatie over de accu, type stekker, actieradius, laadsnelheid en laadtijd in verschillende omstandigheden.

•    Milieu-informatie over voertuigen volgens WLTP
     a. Officiële WLTP-waarden voor uitstoot
     b. Gegevens voor Fijnstoftoeslag diesel
     c. Nieuwe Emissieklasse voor Milieuzones
 

Milieu-informatie kan belangrijk zijn!
Bovengenoemde nieuwe data over de milieu-informatie volgens WLTP is voor veel partijen binnen de Automotive belangrijk. Waarom?

a.    WLTP-waarden voor emissies; de nieuwe standaard voor emissies die wordt gebruikt voor o.a. het bepalen van het bedrag dat aan BPM betaald moet worden en wat de hoogte van de bijtelling is op een nieuwe auto.
b.    Vanaf 1 januari komt er bovenop de Wegenbelasting (MRB) een Fijnstoftoeslag voor diesels. Deze wordt bepaald o.b.v. nieuwe emissiegegevens (o.a. uitstootdeeltjes).
c.    Nederlandse gemeenten mogen zelf milieuzones instellen, waarbij de toegang beperkt wordt o.b.v. het nieuwe kenmerk Emissieklasse.
 

Heeft u voertuiginformatie nodig?
Iedereen die specificaties van auto’s op een website of andere manier aan consumenten toont, kan koppelen met de webservices van ons Interdata-platform. Denk aan advertentieportals, vergelijkingssites voor auto’s, veilingen en bedrijven die zelf auto’s aan consumenten of handelaren aanbieden. 
 

Testen van onze data
De informatie kan op basis van een kenteken of een chassisnummer worden opgevraagd. Voor bestaande afnemers van VWE webservices (via Interdata) kan deze informatie indien gewenst ook worden toegevoegd aan een dataset. Bent u een nieuwe klant, dan kunt u eenvoudig toegang krijgen tot de testomgeving van het Interdata-platform en berichten gratis testen behoeve van uw website, app of interne systemen. 

Neem contact op met Jelle Slim, Business Consultant bij VWE, bel 06 3195 4706 of mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op