VWE Change of Ownership Lead Generator

VWE Change of Ownership lead generator

Als autobedrijf wil je natuurlijk altijd vooroplopen in de markt en daarbij geen enkele verkoopkans missen. Maar hoe weet je nu of een bestaande klant weer geïnteresseerd is in een nieuwe auto? Maar nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je deze eventuele lead omzet in een verkoop? Met VWE Change of Ownership Lead Generator wordt het voor jou als autobedrijf mogelijk om, op basis van datagegevens, toekomstige verkopen te voorspellen, zodat je direct kunt inspelen op verkoopsignalen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van VWE Change of Ownership Lead Generator en laten we zien hoe jij als autobedrijf hier optimaal gebruik van kan maken.

Waarom de VWE Change of Ownership voor jou als autobedrijf onmisbaar is

Als occasiondealer is de VWE Change of Ownership Lead Generator onmisbaar. Het biedt inzicht in toekomstige verkopen en verkoopsignalen, waardoor je snel kunt reageren en efficiënter kunt werken.

Door gebruik te maken van de VWE Change of Ownership Lead Generator is het mogelijk om tijdig en feilloos in te kunnen spelen op de actuele behoeften van bestaande klanten en kun je hun mogelijke interesse in het aanschaffen van een nieuwe occasion peilen. Hierdoor houd je de achterdeur van je bedrijf dicht en behoud je bestaande klanten. Bovendien is het gebruik van de VWE Change of Ownership Lead Generator een kostenefficiënte oplossing, omdat het minimale inspanning vergt in vergelijking met het aantrekken van nieuwe klanten. Een klant behouden is 7x goedkoper dan een nieuwe klant werven.

Hoe werkt de Change of Ownership Lead Generator?

Met VWE Change of Ownership Lead Generator beschik je als autobedrijf over een slimme online tool die het voorspellen van toekomstige verkopen mogelijk maakt en stelt het je in staat om snel te reageren op verkoopsignalen.

Hier zijn enkele voordelen van de VWE Change of Ownership Lead Generator:

  • Toekomstige verkopen voorspellen
  • Snelle reactie op verkoopsignalen
  • Klantbehoud
  • Gepersonaliseerd aanbod

Voorspelling van toekomstige verkopen

Uit onderzoek blijkt dat bij het willekeurig benaderen van jouw klantenbestand, slechts 2% van je doelgroep daadwerkelijk geïnteresseerd is in een nieuwe auto. Een voordeel van VWE Change of Ownership Lead Generator is dat het je kan helpen bij het voorspellen van verkopen. Uit cijfers blijkt namelijk dat wij van de totale verkopen in Nederland, 35% van de verkopen voorafgaand hebben voorspeld. Door gebruik te maken van VWE Change of Ownership Lead Generator kan je dus meer inzicht krijgen in welke voertuigen in de toekomst verkocht zullen worden en welke klanten in de markt zijn voor een ander voertuig. Hierdoor kan je beter inspelen op de behoeften van je doelgroep en je verkoopstrategie hierop aanpassen.

De module analyseert, op basis van datagegevens, van eerdere verkopen en online bewegingen rondom een kenteken om patronen te herkennen. Hierdoor kunnen wij voorspellen welke voertuigen uit jouw klantenbestand in de toekomst waarschijnlijk verkocht zullen worden. Dit geeft jou als autobedrijf de mogelijkheid om gerichte marketing- en verkoopstrategieën te ontwikkelen.

Uit cijfers blijkt dat 60% van de Change Of Ownership-meldingen daadwerkelijk binnen 60 dagen verkocht wordt. Het is dus zaak om deze leads snel en adequaat op te volgen. Door de VWE Change of Ownership Lead Generator te gebruiken kan je snel schakelen en potentiële klanten benaderen voordat ze bij een concurrent terechtkomen.

Snel reageren op verkoopsignalen

Wanneer er een verkoopsignaal op een kenteken wordt gemeld, verwachten wij dat het voertuig waarschijnlijk binnen 60 dagen wordt verkocht. Dankzij VWE Change of Ownership Lead Generator ontvang je hier een melding van, en heb je hoogstwaarschijnlijk een warme lead in handen. Als autobedrijf kan je hierop snel reageren en proactief contact opnemen met een potentiële koper, wat de kans op een succesvolle verkoop vergroot.

Gepersonaliseerd aanbod

Door gebruik te maken van de gegevens die worden verzameld en geanalyseerd door VWE Change of Ownership Lead Generator, kun je je bestaande klanten gepersonaliseerde aanbiedingen doen en hen op de hoogte houden van nieuwe voorraad die aansluit bij hun mogelijke voorkeuren.

Infographic Change of Ownership Lead Generator

Samenvatting

De VWE Change of Ownership maakt het mogelijk voor jou als autobedrijf om op basis van datagegevens toekomstige verkopen te voorspellen en direct in te spelen op verkoopsignalen. Door het gebruik van deze module kun je door data onderbouwde contactmomenten creëren, jouw verkoopstrategieën optimaliseren en de loyaliteit van klanten verbeteren.

VWE Change of Ownership als leadgenerator?

Wil je ook je huidige verkoopstrategieën optimaliseren voor hogere conversies, betere resultaten en een hoger rendement? Neem dan nu contact op met één van onze Business Consultants via 088 - 893 7001 of stuur een e-mail naar info@vwe.nl.

Neem contact op

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op