header

Wanneer wordt mijn bedrijfsvoorraad geactualiseerd?

Vaak krijgen wij de vraag hoe het kan dat de bedrijfsvoorraad niet up-to-date is. We leggen graag aan u uit hoe de bedrijfsvoorraad wordt geactualiseerd door de RDW. En wat u zelf kunt doen om uw voorraad actief te beheren.

De RDW actualiseert elke doordeweekse avond alle bedrijfsvoorraden. Naar aanleiding van dit bestand worden de kentekens, welke tot 18.00 uur in de bedrijfsvoorraad worden opgenomen (gevrijwaard) en uitgeschreven (tenaamgesteld/geëxporteerd/gesloopt) in Mijn VWE bijgewerkt.

Indien een voertuig verkocht wordt en het voertuig ook geadverteerd staat dan wordt bij het verwerken van de bedrijfsvoorraadupdate gekeken of de optie ‘Automatisch verwijderen na tenaamstelling’ actief is. Deze functionaliteit is terug te vinden in Mijn VWE via: Mijn Bedrijf > Mijn instellingen > Advertentiemanager instellingen:

1:
grafiek

2:
grafiek

Hoe werkt dit in het weekend?
Aangezien de RDW de bedrijfsvoorraad in het weekend niet actualiseert worden alle transacties van vrijdag 18.00 uur tot en met maandag 18.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag verwerkt.

Een voertuig dat na vrijdag 18.00 uur is verkocht wordt dus pas in de nacht van maandag op dinsdag verwijderd uit uw bedrijfsvoorraad. Indien van het betreffende voertuig een advertentie verloopt in deze periode wordt deze herplaatst. Om dit te voorkomen adviseren wij u na het tenaamstellen van het voertuig, de advertentie handmatig verwijderen. Dit doet u als volgt via:
Voertuigen > Advertentiebeheer > Tandwieltje bij de advertentie > Verwijderen:

1:

grafiek

 

2:

grafiek

3:

grafiek

 

Meer weten?
Heeft u vragen over uw bedrijfsvoorraad of de instellingen hiervoor? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op