nieuwsbericht

Wat verandert er per 20 mei in de APK en waarom?

Per 20 mei veranderen er verschillende zaken in de regelgeving rondom APK. Om goed voorbereid te zijn informeren wij u over enkele belangrijke wijzigingen en toevoegingen in onze APK module. Belangrijke veranderingen voor de APK zijn de visuele controle van het roetfilter en de opname van het bandenspanningscontrolesysteem TPMS.
 

  • Roetfilter

De keurmeester is verplicht om een visuele controle uit te voeren op het roetfilter. Er wordt gecontroleerd of deze aanwezig is bij de auto’s die een dergelijk filter hebben. De APK-keurmeester controleert of het roetfilterhuis aanwezig is en of het roetfilter niet is beschadigd. Het reinigen of het vervangen van een roetfilter blijft na 20 mei toegestaan, tenzij het filter tijdens de APK aan de genoemde voorwaarden voldoet.
 

  • TPMS Systeem

Het TPMS bandenspanningscontrolesysteem wordt officieel een onderdeel van de APK. Wanneer het TPMS-controlelampje bij auto’s met een datum eerste toelating vóór 1 januari 2018 niet dooft is dit vanaf mei 2018 een reparatie-adviespunt. Voor auto’s met een datum eerste toelating vanaf 1 januari 2018 wordt een continu brandend TPMS-controlelampje een afkeurpunt.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op