nieuwsbericht

Week 11: vooral occasions van 5 tot en met 9 jaar oud zijn in trek

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Die schommelen voor het grootste deel rond het niveau van een jaar geleden. Occasions van 5 tot en met 9 jaar oud zijn in trek. Daarvan liggen de verkopen deze maand 12% hoger dan vorig jaar.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Transacties bedrijfsvoorraad op vergelijkbaar niveau    
Er zijn vorige week 57.599 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat betekent een daling van 1,1% ten opzichte van de week ervoor. Aantallen transacties liggen op een vergelijkbaar niveau met vorig jaar. Toen werden er, in de eerste week van de corona-crisis, bijna 1% minder auto’s in voorraad gezet dan nu.

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen blijft gelijk
Het aantal tenaamstellingen bleef net als de week ervoor stabiel. Met een totaal van 25.281 auto’s kwam het namelijk slechts 0,1% lager uit.

Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kopen nu meer occasions dan vorig jaar. Vooral occasions van 5 tot en met 9 jaar oud zijn in trek. Daarvan liggen de verkopen deze maand 12% hoger dan vorig jaar. Ook oldtimers worden veel meer verkocht, maar daar gaat het natuurlijk wel om geringere aantallen.

Inline Frame URL

Lichte groei export

De export zat wel wat in de lift. In totaal zijn er vorige week 8.282 gebruikte auto’s geëxporteerd. Dat is een stijging van 1,6% ten opzichte van de week ervoor. Dinsdag werden de meeste auto geëxporteerd, bijna 1.800. Dat komt mede door de wekelijkse Automarkt in Beverwijk.

Inline Frame URL

Daling bij APK’s
Het aantal APK’s kwam vorige week uit op een totaal van 167.236. Dat zijn er 2.885 minder dan de week ervoor, een daling van 1,7%. Aantallen liggen ook 2,4% lager dan in dezelfde week vorig jaar, toen de corona-crisis al net begonnen was.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 – 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op