vwe

Week 13: opnieuw een piek bij het aantal tenaamstellingen

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Het aantal tenaamstellingen stijgt met 8,4 procent ten opzichte van vorige week en bereikt zo het hoogste niveau van dit jaar. De export blijft flink achter.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

 

4% meer voertuigen in voorraad gezet    
Er zijn vorige week 60.561 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat betekent een stijging van 4,1% ten opzichte van de week ervoor. Ten opzichte van vorig jaar, de derde corona-week, liggen de aantallen 30,3% hoger.

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen stijgt naar nieuw record in 2021
Een mooie stijging bij het aantal tenaamstellingen. Er zijn met een aantal van 28.602 maar liefst 8,6% meer auto’s tenaamgesteld dan de week ervoor. En dat is hoog. Het is het hoogste aantal in 2021 tot nu toe. De laatste keer dat er meer dan 28.000 occasions tenaamgesteld werden was in de eerste week van juli.

Inline Frame URL

Export daalt aanzienlijk
De export daalde met 8,7 procent. In week 13 werden er 7.553 voertuigen geëxporteerd. De verklaring lijkt te zitten in het feit dat Goede Vrijdag in een groot deel van Europa een officiële vrije dag is. Met name die dag is de export fors lager dan op andere vrijdagen.

In week 13 van 2020, de derde week van de lockdown, werden er nog maar 2.850 voertuigen uitgevoerd. Een vergelijking met die week levert een stijging van 165% op.

Inline Frame URL

Fors minder APK’s
Er zijn de afgelopen week wel minder APK’s uitgevoerd. In totaal werden er 153.288 voertuigen onder handen genomen door de keurmeesters. Dat is 8,4% lager dan de week ervoor. Wellicht dat ook hier de Goede Vrijdag een rol speelt, al is dat geen officiële vrije dag. Wel zien we dat het aantal APK’s op vrijdag het laagste is van de hele week.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 – 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op