vwe

Week 15: occasionbranche herstelt na magere Paasweek

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Na een matige week krabbelen de cijfers in week 15 weer terug naar een acceptabel niveau.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Meer voertuigen in bedrijfsvoorraad gezet na magere Paasweek
Er zijn vorige week 59.706 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat is een stijging van 20,2 procent ten opzichte van de week ervoor. Ten opzichte van vorig jaar liggen de aantallen 38,4 procent hoger.

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen terug op niveau 
Ook het aantal tenaamstellingen is weer terug op het niveau van voor week 14. Er zijn met een aantal van 26.415 bijna 17% meer auto’s tenaamgesteld dan de week ervoor. 

Inline Frame URL

Export bijna boven de 8.000
De export steeg met 23,7 procent. Afgelopen week werden er bijna 8.000 voertuigen geëxporteerd, na twee weken van daling: 7.956 om precies te zijn. Vergeleken met vorig jaar liggen de aantallen 86,8 procent hoger. De huidige lockdown beïnvloedt de export in veel en veel mindere mate dan de lockdown van vorig jaar.

Inline Frame URL

Meer APK’s dan een jaar geleden in week 15
In totaal zijn er in de afgelopen week 164.925 voertuigen gekeurd. Dat is bijna 26% hoger dan de week ervoor. Ook liggen de aantallen APK’s zo’n 2,4 procent hoger dan in dezelfde week een jaar geleden. Toen werden er 160.990 auto’s gekeurd.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 - 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op