vwe

Week 24: tenaamstellingen 10% lager dan een jaar geleden

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. In week 23 dalen de cijfers opnieuw ten opzichte van vorige week. Ook ten opzichte van een jaar geleden.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Aantal nieuwe voertuigen in voorraad daalt voor tweede achtereenvolgende week

Afgelopen week zijn er 57.641 voertuigen in voorraad gezet. Dat is bijna 6% lager dan een week eerder en 2,6% lager dan een jaar geleden.

Inline Frame URL

 

Aantal tenaamstellingen daalt 10% ten opzichte van vorig jaar

Het aantal tenaamstellingen komt de afgelopen week uit op 26.378. Dat is  10% lager dan een jaar gelededen. Ook deze cijfers dalen voor de tweede achtereenvolgende week.

Inline Frame URL

Export blijft opnieuw nagenoeg gelijk

Het aantal uitgevoerde voertuigen komt uit op 7.812, vorige week was dat 7851, een verschil van 39 voertuigen. Daarmee is de export 0,5% lager dan vorige week. Vergeleken met week 24 vorig jaar zijn er afgelopen week 8 voertuigen minder geëxporteerd, een daling van 0,1%.

Inline Frame URL

Aantal APK ‘s daalt

Afgelopen week zijn er 169.967 voertuigen gekeurd. Dat zijn er vergeleken met vorige week 2,8% minder. Vergeleken met vorig jaar is het verschil 6,4%.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 - 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

 

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op