nieuwsbericht

Week 8: de occasionmarkt is terug op niveau van voor corona

 

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Opnieuw zijn er positieve cijfers voor de occasionmarkt. Niet alleen stegen alle indicatoren flink ten opzichte van vorige week, ook liggen de weekcijfers weer rond of zelfs boven het niveau van een jaar geleden. En dat is dus vóór corona.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Aantal auto’s dat in bedrijfsvoorraad is gezet terug op normaal niveau
Vorige week zijn er 56.447 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er precies 3.300 ofwel 6,2% meer dan de week ervoor. Daarmee zijn aantallen weer terug op een normaal niveau, nadat ze een aantal weken behoorlijk achterbleven. In vergelijking tot dezelfde week vorig jaar - toen er nog geen corona-uitbraak in ons land was - zijn er slechts 1,1% minder auto’s in voorraad genomen.

Inline Frame URL

Hoogste aantal tenaamstellingen sinds augustus 2020
Het aantal tenaamstellingen steeg vorige week zelfs met 15,1%, en kwam uit op een totaal van 26.003 auto’s. Dat is het hoogste aantal sinds eind augustus. En ook fors meer dan vorig jaar. 

Modellen die veel beter verkochten zijn de VW Golf, Ford Focus Wagon, VW Up!, Renault Captur en Volvo V40. Verkopen van de Opel Astra en Mercedes A-klasse daalden juist.

Inline Frame URL

Export haalt dagrecord voor 2021    
De export van occasions nam ook toe, naar 8.137 auto’s. Dat zijn er 7,3% meer dan de week ervoor. Vooral dinsdag 23 februari was een goede dag, met 1.784 auto’s die op export gingen. Daarmee was het de beste dag van 2021 tot nu toe.

Inline Frame URL

Meer APK’s dan een jaar eerder
Er zijn vorige week 177.004 APK’s uitgevoerd. Dat zijn er ruim 19.000 meer dan de week ervoor, een stijging van 12,1%. Daarmee is het APK-volume weer goed op peil, en ligt het ook hoger dan vorig jaar.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 – 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op