electric car

Wilt u meer weten over de markt voor EV?'s

Heeft u veel te maken met elektrische voertuigen? Bijvoorbeeld in uw wagenpark of op het parkeerterrein? Dat moet haast wel. Het aantal elektrische voertuigen, volledig of plug-in hybride, neemt namelijk razendsnel toe. Weet u welke impact EV’s op uw business hebben?

De afgelopen jaren zien we in Nederland het aanbod van elektrische voertuigen snel toenemen. Begin november 2020 waren er in Nederland al bijna 250.000 geregistreerde volledig elektrische auto’s en plug-in hybride auto’s. 

Dit is een forse toename ten opzichte van 2019 en de verwachting is dat het aandeel EV’s in het Nederlandse wagenpark van bijna 3% zal stijgen naar ruim boven de 10% en misschien nog wel veel verder. Momenteel ligt het aandeel van volledig elektrische auto’s in de nieuwverkopen al op ruim 22%. 

Ook vier wielen, andere aandrijving
De forse groei heeft een flinke impact op het straatbeeld door de vele laadpalen in woonwijken, parkeergarages en bedrijfsterreinen. Het energieverbruik verandert. Maar ook voor de business is er impact: wat zijn effecten op de verkoop, de import en het onderhoud? 

En niet te vergeten: welke vragen en nieuwe wensen heeft de klant bij een EV? Nu is een elektrische auto veelal een luxe goed, maar steeds vaker heeft de consument concrete vragen. Hoelang duurt het opladen, hoeveel kilometers rijden de EV’s nu eigenlijk echt? Zit er verschil tussen de zomer en de winter? Wat is het vermogen en welke laadkabels zijn er nodig? En voor de consument ook belangrijk: Hoeveel kost het onderhoud gemiddeld? 

VWE weet alles van EV’s
Hoe u alles te weten kunt komen over elektrische voertuigen? Neem contact op met Danny Miedema, Business Consultant. Bel 06 1089 2447 of mail grootzakelijk@vwe.nl

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op