Automotive data van VWE voor succesvolle campagnes

"De kennisrol van VWE wordt voor ons steeds belangrijker."

Vincent de Pooter

 

 

Company.info is een aanbieder van bedrijfsinformatie. Het bedrijf verzamelt data uit tientallen bronnen, vertaalt deze data naar overzichtelijke informatie en geeft hiermee diepgaande  inzichten in  bedrijven. Zo maakt Company.info organisaties datagedreven. Een deel van deze bedrijfsinformatie, namelijk de data met betrekking tot Automotive, neemt Company.info af van VWE.

Vincent de Pooter, directeur marketing bij Company.info, werkt er inmiddels acht jaar en is sinds zijn aantreden betrokken geweest bij VWE. Sinds 2011 neemt Company.info al data af van VWE. Het gaat om voertuiggegevens en specifiek om voertuigen die bij bedrijven horen. Aan de hand van hoeveel voertuigen er bij een bedrijf horen, maar ook wat voor soort voertuigen, kan Company.info een betere inschatting maken van het  type bedrijf.

Vincent legt dit uit. “Je kunt je voorstellen: een bedrijf waar tientallen Tesla's rondrijden is een ander type bedrijf dan waar een paar lichte bedrijfswagens geregistreerd staan. Mede dankzij de data die wij afnemen van VWE kunnen we bedrijven slim segmenteren. Deze segmenten worden bijvoorbeeld gebruikt in campagnes van telecomaanbieders of verzekeraars.”

Company.info haalt uit de Automotive data DNA-achtige kenmerken van bedrijven. Hoe zeer een bedrijf bezig is met het thema duurzaamheid is bijvoorbeeld erg interessant voor energiemaatschappijen of leveranciers voor laadpalen of zonnepanelen.

 

Een steeds grotere rol voor Automotive data

VWE draagt door het leveren van Automotive data dus bij aan het product van Company.info. De relevantie van de data wordt groter en de rol van VWE hierin ook. “Voorheen leverde VWE alleen data op aanvraag. Tegenwoordig neemt VWE steeds meer een adviesrol in: wat doen we met de data en wat kunnen we nog meer doen?” aldus Vincent. Ook merkt hij dat klanten van Company.info steeds meer inhoudelijke vragen stellen. De kennisrol van VWE wordt dus groter. “VWE heeft een betrouwbaar label, hier kunnen we mee aankomen bij onze klanten.”

VWE is een autoriteit op gebied van Automotive data en levert steeds meer soorten data, zoals data over tweewielers of LRV's (langzaam rijdende voertuigen zoals land- en bosbouwtrekkers). Deze data zijn interessant voor bijvoorbeeld bandenleveranciers of LMB's (landbouwmechanisatiebedrijven). De vraag naar Automotive data groeit en het mobiliteitsvraagstuk wordt steeds breder, dus het is fijn dat VWE aan deze vraag kan voldoen en hierin ook kan adviseren.

 

Meer informatie over onze datadiensten  

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op