DAC7 - EU richtlijnen

DAC7 bij VWE Automotive: wat je moet weten

dac7

Wat is DAC7?

DAC7 staat voor 'Directive on Administrative Cooperation 7', een nieuwe Europese richtlijn die belangrijk is voor onze activiteiten bij VWE Automotive. Deze richtlijn vereist dat wij als jouw automotive serviceplatform specifieke informatie verzamelen en doorgeven aan de Belastingdienst. Deze informatie omvat transactiegegevens en details over onze partners en klanten. Europese overheden delen deze gegevens vervolgens om belastingfraude te voorkomen en transparantie te vergroten.

Waarom DAC7?

De groei van digitale diensten heeft geleid tot minder zichtbaarheid voor overheden op financiële transacties binnen deze sector. DAC7 helpt dit te corrigeren door meer inzicht te geven in de inkomsten en activiteiten van bedrijven die opereren via digitale platforms, zoals VWE Automotive. Dit zorgt voor een eerlijk speelveld waarbij iedereen zijn eerlijke deel aan belastingen betaalt.

Voor wie geldt deze regelgeving?

DAC7 is van toepassing op alle partners en klanten van VWE Automotive die betrokken zijn bij transacties die voldoen aan bepaalde criteria. Dit kan variëren van een minimum aantal transacties tot een bepaalde omzetdrempel. Specifieke details over deze criteria en eventuele uitzonderingen vind je onderaan deze pagina.

Dac7

Wat als je niet tijdig je gegevens aanlevert?

Als je gegevens 60 dagen na onze eerste e-mail nog steeds niet compleet zijn, zijn we genoodzaakt om je betalingen uit te stellen totdat alle benodigde informatie is verstrekt. Daarom verzoeken we je vriendelijk, maar dringend om je gegevens zo spoedig mogelijk bij te werken.

Wat verandert er voor nieuwe partners?

Voor nieuwe partners van VWE Automotive is het invullen van DAC7-gerelateerde informatie nu een verplicht onderdeel van het aanmeldproces. Dit garandeert dat we alle benodigde gegevens hebben om aan de richtlijn te voldoen. Bestaande partners worden op de hoogte gebracht als er aanvullende informatie vereist is.

Actie vereist van jouw kant

Je transactiegegevens worden door ons bijgehouden, maar we hebben jouw hulp nodig om je bedrijfsgegevens compleet te maken. Afhankelijk van je rechtsvorm, variëren de vereiste gegevens. Zorg ervoor dat je gegevens up-to-date zijn.

Waarom deze informatie belangrijk is voor jou

Deze informatie helpt ons en de overheden om de integriteit van financiële transacties binnen de automotive sector te waarborgen. Het zorgt voor een transparante en eerlijke markt voor alle spelers.

 

Data for DAC7

Adres
Vestigingsadres
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat je een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Verplichte velden

 

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op