header

3 tips voor het inkopen van een auto op afstand

Auto’s inkopen op afstand is steeds gebruikelijker. Of u een auto koopt van een collega-ondernemer ergens in Nederland of uit het buitenland; het kopen van een auto op afstand op basis van foto’s, informatie en vertrouwen blijft soms lastig. U kunt op foto’s niet zien of er opties, zoals Cruise Control, stoelverwarming of een achteruitrijcamera op zitten. Dus moet u vertrouwen op de informatie die u heeft en de persoon/het bedrijf waarvan u de auto koopt. Maar wat kunt u zelf al doen om met een goed gevoel een aankoop op afstand te doen? Ik vroeg In De Wal Auto’s als inkoop-expert naar hun bevindingen. Lees hieronder de drie basis-tips:
 

1. Zoek in Google op bedrijfsnaam
Controleer altijd goed met wie u zaken doet. Hoe weet u of het adres betrouwbaar is? Google de bedrijfsnaam om alles over het betreffende bedrijf te weten te komen. 

grafiek

 

2. Leg informatie vast per e-mail
Stem met de verkoper af of de auto daadwerkelijk is zoals omschreven. Neem ook door of er eventuele schades of beschadigingen zijn en leg dit vast per e-mail. Of wilt u er zeker van zijn wat de exacte fabrieksopties zijn? Vraag dan via het kenteken of chassisnummer een VIN-rapport op.
 

3. Onderzoek welke documenten benodigd zijn bij invoer naar Nederland
Onderzoek altijd vooraf welke documenten benodigd zijn om de auto naar Nederland in te voeren. Controleer vooral op CO2 uitstoten, deze verschillen namelijk per land. Zo voorkomt u verrassingen bij het invoeren naar Nederland.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op