nieuwsbericht

Aantal tenaamstellingen daalt opnieuw, exportdaling gestopt

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Deze week zien we opnieuw een daling bij het aantal tenaamstellingen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er sprake van minder verkochte auto’s. De daling bij de export is een halt toegeroepen.  

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Opnieuw lichte daling van bedrijfsvoorraden  

Afgelopen week zijn er 57.248 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er ruim 1.100 minder dan de week er voor, een daling van 1,9%. Dit is de tweede achtereenvolgende week dat er zo’n lichte daling te zien is. Het aantal auto’s ligt nog wel boven het aantal van vorig jaar.

Inline Frame URL

Bijna 3% minder auto’s tenaamgesteld 
Ook het aantal tenaamstellingen is voor een tweede achtereenvolgende week gedaald. De teruggang is hier sterker dan bij ORB: -2,9% afgelopen week. Daarmee kwam het totaal uit op 22.100 tenaamstellingen. Dat zijn er ongeveer 3% minder dan vorig jaar. Mogelijk heeft de gedeeltelijke lockdown het effect dat een deel van de consumenten minder snel naar een autobedrijf gaat als dat niet nodig is.
 

Inline Frame URL

Fors minder export naar Libië, Oekraïne en Georgië
Vorige week zijn er 6.916 auto’s geëxporteerd. Dat is net iets meer (+0,2%) dan de week ervoor. In elk geval is de teruggang van de afgelopen tijd nu gestopt. Landen waar deze maand de meeste personenauto’s naartoe worden geëxporteerd zijn Polen, België en Roemenië. Ten opzichte van vorig jaar is vooral de export naar Libië sterk gedaald. Voor lichte bedrijfsauto’s is Roemenië een belangrijkere bestemming dan België, maar de top 3 landen ziet er deze maand verder hetzelfde uit als voor personenauto’s. De export van bedrijfsauto’s naar Oekraïne en Georgië is fors gedaald.

Inline Frame URL

APK
Er zijn vorige week 140.518 APK’s uitgevoerd. Dat is vrijwel evenveel als de week ervoor (0,2% minder). Dit is ook een normaal aantal voor deze tijd van het jaar. 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?

Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op