nieuwsbericht

Auto-export daalt voor de vierde achtereenvolgende week

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Deze week zien we opnieuw een daling bij het aantal tenaamstellingen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er sprake van minder verkochte auto’s. De daling bij de export is een halt toegeroepen.  

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Bedrijfsvoorraden blijven op niveau
Vorige week zijn er 57.371 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er ongeveer evenveel als de week er voor; net 0,2% meer. De aantallen lopen wel iets achter ten opzichte van vorig jaar (0,6%).  Daarmee ligt het aantal ORB’s op een normaal niveau.

Inline Frame URL

Na weken van daling eindelijk weer een lichte stijging van tenaamstellingen
Het aantal tenaamstellingen nam, net als de bedrijfsvoorraden, ook zeer licht toe; 0,6% hoger dan vorige week. Daarmee kwam het totaal uit op 22.230 tenaamstellingen. Dit betekent dat de daling van de voorgaande weken is gestopt.

Modellen die nu meer worden gekocht dan afgelopen zomer zijn vooral de Peugeot 207, Honda Jazz, Opel Crossland X, Range Rover Evoque, Mini Countryman en Renault ZOE. Verkopen van de Volvo V40, Peugeot 206 CC, VW T-Roc en VW Polo zijn daarentegen wat afgenomen.
 

Inline Frame URL

Export daalt voor de vierde week op rij, corona is de boosdoener
Bij de export zien we minder positieve cijfers. Het aantal geëxporteerde auto’s daalt nu al vier weken achter elkaar. Vorige week zijn er 6.714 auto’s geëxporteerd. Dat zijn er weer 200 minder dan de week er voor; een afname van 2,9%. Deze daling komt door de lockdowns, die in diverse landen steeds verder worden aangescherpt.

Inline Frame URL

APK’s dalen verder volgens jaarlijkse trend
Afgelopen week zijn er 137.372 APK’s uitgevoerd. Dit is het laagste aantal sinds de zomervakantie. En een daling van 2,2% ten opzichte van de week ervoor. Toch is dit nog altijd een normaal aantal en een gebruikelijke trend voor deze tijd van het jaar. Het is dan ook te verwachten dat aantallen komende weken licht zullen blijven dalen.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op