VWE Automotive

Documentnummer verplicht bij eigenaarswisseling via derden

Op 1 januari 2014 is de Kentekencard door de RDW geïntroduceerd, waarmee belangrijke wijzigingen in de processen en procedures rond de vrijwaring, tenaamstelling, demontage en export van voertuigen zijn ingegaan. Voor alle voertuigen die zowel vóór als na 1 januari 2014 in een bedrijfsvoorraad zijn opgenomen houdt dit in dat er een Tijdelijk Documentnummer en Tenaamstellingscode nodig is bij een eigenaarswisseling, waarbij de transactie niet door de eigenaar wordt uitgevoerd.

Wat betekent dit voor u?
Transacties rondom eigenaarswisseling van alle voertuigen die in uw bedrijfsvoorraad staan, die u niet zelf uitvoert (bijvoorbeeld bij export en tenaamstelling), zijn alleen mogelijk wanneer u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode meebrengt naar het bedrijf/loket die de transactie voor u uitvoert. Daarnaast dient de eigenaar van een voertuig (dat in de bedrijfsvoorraad staat) u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode te overhandigen, wanneer u bij eigenaarswisseling de transactie uitvoert.

Wanneer een Tijdelijk Documentnummer en Tenaamstellingscode?
In dit overzicht ziet u precies in welke situaties een tijdelijk documentnummer en tenaamstellingscode nodig is, maar ook in welke situaties dat niet nodig is.

Waar vindt u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode?
In deze handleiding (PDF) leggen wij u stap voor stap uit hoe u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode opvraagt en uitprint.

Vragen?
Hebt u, na het lezen van het overzicht en de handleiding, nog vragen? Stel deze dan via info@vwe.nl of neem contact op met ons Klant Contact Center, via 088 - 893 7001. Vanwege de vele vragen die wij over de wijzigingen rondom de Kentekencard ontvangen kan de wachttijd bij het Klant Contact Center oplopen.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op