header

Exportcijfers januari en februari 2016

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee je inzicht hebt in de vraag van de buitenlandse koper. En mocht je een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt je je aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maanden: januari en februari.

Top 20 exportlanden
De top-3 van exportlanden is in januari en februari wederom exact gelijk aan de top-3 van voorgaande maanden. Wel is het aantal exporten naar België en Roemenië wat toegenomen en naar Polen juist iets gedaald. België en Roemenië komen voor het eerst sinds een half jaar boven de 10%-grens. Ook het aantal exporten naar Duitsland is in verhouding toegenomen in de eerste 2 maanden van het jaar. Over heel 2015 ging nog slechts 6,1% van de exporten naar Duitsland; in januari en februari was dat 7,3%. Opvallende nieuwkomers in deze top-20 zijn Italië en Portugal; deze landen kwamen in 2015 bijna nooit voor in de top-20. ” 

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Top 5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen vanuit Nederland worden geïmporteerd. Daarom laten we graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:

Polen

grafiek

België

grafiek


Roemenië

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op