header

Exportcijfers maart en april 2016

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee je inzicht hebt in de vraag van de buitenlandse koper. En mocht je een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kun je je aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maanden: maart en april.
 

Top-20 exportlanden
De top-3 van exportlanden bestaat nog steeds uit dezelfde landen als voorgaande maanden. Een opvallende verschuiving binnen deze top-3 is dat Roemenië de 2e plaats heeft overgenomen van België. Het aantal exporten naar Roemenië is gestegen naar 10,5% van de totale export, terwijl dit in januari en februari 10% was. Waar België in januari en februari nog boven de 10%-grens uit kwam, daalde de export naar België in maart en april naar 9,3%. Het aantal exporten naar Polen is 3% gestegen: met 23,5% loopt Polen verder weg van nummer 2. Binnen de top 10 is Servië van plaats 8 naar plaats 5 gestegen.

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen vanuit Nederland worden geïmporteerd. Daarom laten we graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:

Polen

grafiek

Roemenië

grafiek

België

grafiek

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op