header

Garantie: van zorg naar omzetmaker

‘Iedere dag iets beter doen’, dat is de strijdkreet waar Eva van der Veeken mee opstaat. Als General Manager is zij een van de drijvende krachten achter Autotrust, de marktleider op het gebied van garantiedienstverlening. Zij geeft aan waar u op moet letten om meer omzet te halen uit garantie.
 

Bied de juiste garantie
De ontwikkelingen rondom het bieden van de juiste garantie is een hot item. Na de invoering van het verplicht adverteren met de all-in prijs, is ook het bieden van garantie een onderwerp waar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zich over buigt. Alle kosten die onvermijdbaar zijn bij het verkopen van de auto moeten bij de prijs inzitten, zo ook de conformiteitsgarantie. Als voorbeeld stelt Van der Veeken: “De standaard BOVAG-garantie (boven een bepaald bedrag) moet door BOVAG-leden nu worden meegenomen in de all-in prijs en wordt dus gezien als invulling van conformiteit volgens de ACM. Vaak wordt de BOVAG-garantie in een afleverpakket doorbelast aan de koper, dit mag dus niet. Maar stel dat een consument er voor kiest deze garantie er niet bij te kopen en er ontstaat een defect, dan is de verkopende partij evengoed verplicht om te repareren of de schade te vergoeden, ook al heeft de koper getekend voor geen garantie.
 

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen
De wettelijke garantie op een tweedehands auto valt onder de wet 'Verkoop en garanties voor consumentengoederen'. Het is dus belangrijk om goed om goed op de hoogte te blijven over wat er op dit gebied verandert. Als marktleider zien wij het als onze taak om de verschillende partijen die betrokken zijn bij de verkoop van occasions goed voor te lichten. Hiervoor hebben we de afgelopen maanden intensief contact gehad met verschillende wetgevers en juridisch adviseurs. De materie is complex en vraagt om een duidelijke uitleg. De laatste nuances worden momenteel aangebracht en de grenzen bepaald. Zodra voor ons het plaatje helemaal helder is informeren wij onze partner VWE en zijn klanten hier direct over.
 

Bekijk hier het hele artikel over garantie uit VWE Expertise en lees hoe andere ondernemers garantie succesvol inzetten.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op