header

‘Kenteken Opzoeken’ en ‘iKenteken’ worden samen ‘Finnik Kenteken’

De twee grootste kenteken-apps van Nederland, Kenteken Opzoeken en iKenteken, gaan nu samen in één app: de Finnik Kenteken-app. Deze geüpdatete versie biedt naast de informatie uit de bestaande apps nieuwe functies. Zoals checken hoe vaak je eigen auto wordt gespot, de huidige inruilwaarde en de status van het kenteken. Finnik, dat jaarlijks 33 miljoen autorapporten voor consumenten maakt, biedt met deze geüpdatete app een totaaloverzicht aan relevante auto-informatie.

Mensen die op zoek zijn naar een (andere) auto of meer willen weten over hun eigen auto, hebben met de app overal en altijd een mobiele informatiebron bij de hand. Wat is de APK-vervaldatum? Hoe vaak is hij bekeken door anderen? Technische details? Dat is dankzij de app in een oogopslag te zien. “Dit betekent dat er nog meer waardevolle informatie beschikbaar is, waardoor iedereen sterker in zijn schoenen staat bij de koop of verkoop van een (tweedehands) auto. Ook als autoleek ben je met de beschikbare kennis van een auto veel beter voorbereid bij de aankoop van een auto”, aldus Thomas Edens, algemeen directeur van Finnik.

Populariteit spotten groeit in 2016 met 7 miljoen

Elke keer als een autorapport wordt opgevraagd voor een kenteken is dat een spot. Hoe vaker een auto wordt gespot, hoe gewilder de auto dus is onder autokopers. Dat auto’s spotten populair is, is duidelijk te zien aan de 33 miljoen autorapporten die in 2015 zijn opgevraagd. Finnik verwacht in 2016 met een groei van 7 miljoen zo’n 40 miljoen spots te halen.

Reacties van de eerste gebruikers

Gebruikers die de app hebben getest, beschrijven deze als ‘heel gebruiksvriendelijk’, ‘snel’, ‘overzichtelijk’, ‘leuke fun facts’ en ‘met uitgebreide informatie over de auto’. Sommige  gebruikers moesten even wennen aan het nieuwe design. Naar aanleiding van deze feedback is er nog een update gedaan om de gebruikers hierin tegemoet te komen. De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS

Over Finnik

Finnik is sinds januari 2015 het online platform dat consumenten wijzer maakt over auto’s met het meest uitgebreide autorapport van Nederland. Bovendien biedt Finnik veel autonieuws en informatie over het zoeken, kopen, rijden en verkopen van een auto. Met meer dan 33 miljoen autorapporten per jaar is Finnik de Autoriteit op het gebied van auto-informatie. Finnik is onderdeel van VWE.

Over Finnik Kenteken-app

De app iKenteken is ontwikkeld vanuit VWE vanaf 2010. Verrast door het succes van iKenteken heeft VWE Finnik opgericht om consumenten zekerder te maken over auto’s. De app Kenteken Opzoeken is in 2013 aangekocht. In juli 2016 zijn de apps iKenteken en Kenteken Opzoeken samengevoegd tot de Finnik kenteken app. iKenteken en Kenteken Opzoeken hadden samen meer dan 700.000 actieve gebruikers die de app bekijken uit interesse voor auto’s of voor het kopen en verkopen van een auto. Meer dan 90% van de gebruikers zet de app in voor privédoeleinden. Via de app kunnen de volgende autofeiten worden opgevraagd:

  • Specificaties: Topsnelheid, acceleratie, vermogen, catalogusprijs, eerste toelating, APK vervaldatum.

  • Technische informatie: merk, model, voertuigsoort, brandstof, kleur, aantal zitplaatsen, aantal cilinders, cilinderinhoud, soort transmissie, aantal versnellingen, gewicht, maximaal gewicht, gewicht rijklaar, maximum gewicht aanhanger, ongeremd maximum gewicht aanhanger geremd, aantal deuren, inrichtingscode, aantal wielen, vermogen, G3, type voertuig, aandrijving, wielbasis, koppel, segment, tankinhoud in liters, maximaal toerental, maximum koppel bij aantal toeren, Turbo/compressor.

  • Historie: Hoe vaak wordt het model bekeken op marktplaats, aantal eigenaren, eerste toelating nationaal, datum aansprakelijkheid, APK vervaldatum, parallel geimporteerd, status kenteken.

  • Waarde informatie: Wegenbelasting per kwartaal, bijtellingsklasse, netto bijtelling, private lease, catalogusprijs, BPM teruggaaf mogelijk bij export, BPM, rest BPM, Huidige inruilwaarde.

  • Duurzaamheid: Verbruik gecombineerd, verbruik buitenweg, verbruik stad, energielabel, uitstoot CO2, Euroklasse, roetfilter.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op